Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κοινότητα Καριτσιωτών Νότιας Αυστραλίας: Εκδρομή στο Μονάρτο και μια φωτογραφία όλοι μαζί!

Φέτος η Κοινότητα Καριτσιωτών της Νότιας Αυστραλίας εόρτασε την 30η της επέτειο με μια σειρά εκδηλώσεων. 

Το Γενάρη γίνηκε το καθιερωμένο καλοκαιριάτικο αντάμωμα στο Σούτερ Παρκ. Τον Ιούνη έλαβε χώρα η επίσημη χοροεσπερίδα στο Κοινοτικό Κέντρο Γκούντγουντ. Τελικά την Κυριακή 24 του Οκτώβρη μέλη και φίλοι επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο με προορισμό ημερήσια εκδρομή στο Μάρεϊ Μπριτζ και το ζωολογικό κήπο Μονάρτο.

Το Μάρεϊ Μπριτζ είναι αγροτική πόλη, 76 χιλιόμετρα από την Αδελαΐδα, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάρεϊ. Πρόκειται για αγροτική περιοχή με κύρια προϊόντα γαλακτοκομικά, κοτόπουλα, καλλιέργειες δημητριακών και λαχανικών.

Το Μονάρτο είναι ο μεγαλύτερος ανοιχτής εμβέλειας ζωολογικός κήπος στον κόσμο και φιλοξενεί πάνω από 500 ζώα καθώς και 50 εξωτικά και αυτόχθονα θηλαστικά, πουλιά και ερπετά. Διαθέτει πολλά μοναδικά αξιοθέατα, όπως μια μονάδα από τσίτα που διασχίζεις μέσα από αυτοκίνητο, ενδιαίτημα ρινόκερων, καθώς και το μεγαλύτερο κοπάδι καμηλοπαρδάλεων στην Αυστραλία. Είναι επίσης χώρος του μεγαλύτερου έργου αναβλάστησης της Νότιας Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο της Κοινότητας Καριτσιωτών, Μιχάλη Μαλαβάζο, οι 50 περίπου εκδρομείς πέρασαν μια υπέροχη μέρα και πήραν την ευκαιρία να βγάλουν την παραπάνω επίσημη ομαδική φωτογραφία. Τώρα το μόνο που παραμένει είναι κάποια τολμηρή ψυχή να βάλει όνομα σε κάθε πρόσωπο στη φωτογραφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: