Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο αντιδήμαρχος συνεχίζει την εκστρατεία για μερικό από το αρχείο Βρεττάκου να στεγάζεται στις Κροκέες


Με την ευκαιρία της 15ης επετείου του θανάτου του Νικηφόρου Βρεττάκου ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλείας Παναγιωτατάκος, ανανεώνει την έκκλησή του ώστε μέρος του αρχείου του συμπατριώτη ποιητή να στεγάζεται στη γενέτειρά του, στις Κροκέες. 

Στη προσωπική του σελίδα στο Φέισμπουκ ο σαφώς απογοητευμένος αντιδήμαρχος γράφει: «Σαν σήμερα το 1991 «φεύγει» από την ζωή ο ακαδημαϊκός και ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος.Το αρχείο του όμως δεν υπάρχει στις Κροκεές!

«Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Σπάρτης αρνείται πεισματικά την μεταφορά μέρους του αρχείου παρά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ευρώτα.

«Στη συνέχεια παραθέτω την προγραμματική σύμβαση και παρά τις παρεμβάσεις του Δήμου για την διαμόρφωση αιθουσών στο Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών ώστε να είναι κατάλληλος και επισκέψιμος χώρος για το Παράρτημα του Αρχείου Βρεττάκου.

«Το καλοκαίρι του 2012 στο έτος ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ έγιναν εγκαίνια παρουσία των αρχών του τόπου παραδόξως το αρχείο "άδειασε" μετά την εκδήλωση!!!!

«Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης υπήρξαν πολλές οχλήσεις εκ μέρους μου, ως μέλος του παραρτήματος του Αρχείου Βρεττάκου. Όμως ακόμα και σήμερα υπάρχει "σιγή ασυρμάτου".
«Το αρχείο ανήκει στην Σπάρτη και συγκεκριμένα στην Δημόσια ΚεντρικήΒιβλιοθήκη.

«Η Προγραμματική σύμβαση έληξε ....  Παράρτημα Αρχείου στις Κροκεές δεν υπάρχει παρά τις οχλήσεις μας.

«Τα συμπεράσματα δικά σας....;;;;»



Δεν υπάρχουν σχόλια: