Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Χωριανοί και κοντοχωριανοί στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Γκούντγουντ Αδελαΐδας

Μέσα σε είκοσι χρόνια, 1950-1970, το 40 τοις εκατό των κατοίκων του χωριού μας μετανάστευσε, οι περισσότεροι για την Αυστραλία, σχεδόν όλοι στην Αδελαΐδα, και κυρίως στο προάστειο Γκούντγουντ. Έντονη ήταν και η παρουσία τους μαζί με κοντοχωριανούς από το Γεράκι στο πρόσφατο ελληνικό φεστιβάλ του Γκούντγουντ, όπως μαρτυρείται και από το φωτορεπορτάζ που αναδημοσιεύεται από την έκδοση του Ιουλίου της τοπικής ελληνόφωνης εφημερίδας «Παροικιακό Βήμα».

Η Γεωργία Βλάχου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης,  χαιρετάει το κοινό στο ελληνικό φεστιβάλ του Γκούντγουντ που οργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Κοινότητα. Δίπλα της η συντονίστρια Μπέτυ Ντούφλια και μπροστά η υπουργός εθνικοτήτων Ζωή Μπέτισον καθώς και ο γερουσιαστής Νικ Ξενοφών


Η υπουργός εθνικοτήτων Ζωή Μπέτισον δίπλα στην Ερμιόνη Αντωνίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλης Γκόνης, και μερικές από τις ακούραστες εθελόντριες της φιλοπτώχου.


Η Δήμητρα Μπαμπαδήμα, η Ειρήνη Προφύρη, η Σμαράγδα Πλαγάκη, ο Νίκος Μπαμπαδήμας και η Μαρίνα Προφύρη, εθελοντές της φιλοπτώχου που εργάσθηκαν για την εξυπηρέτηση του πολυπληθούς κοινού στο φεστιβάλ.


Η υπουργός εθνικοτήτων Ζωή Μπέτισον με τους εθελοντές Γιώργο Κατσάμπη και Γιώργο Ροζακλή.


Ακούραστες εθελόντριες Κατίνα Σταυριανού και Ρούλα Καπετάνου που εργάστηκαν στην παρασκευή των νόστιμων λουκουμάδων


Ο θησαυροφύλακας της Νότιας Αυστραλίας,Τομ Κουτσαντώνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλης Γκόνης και οι εθελόντριες Γεωργία Σταθοπούλου, Σμαράγδα Πλαγάκη και Κούλα Τσιτζινιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: