Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βλησιδιά: Το γειτονικό μας χωριό έχει δικό του Facebook

Μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Νιοχώρι Βλησιδιά-γύρω χωριά» αξίζει πολύ να την επισκεφθείτε. Αποσκοπεί να παρουσιάσει τη ζωή στο γειτονικό μας χωριό, τόσο από τα χρόνια τα παλιά όσο και από σήμερα, κυρίως μέσα από φωτογραφίες.

Το Νιοχώρι ή Βλησιδιά είναι ένα μικρό χωριό της Κυνουρίας, έκταση15.400 στρεμμάτων, και βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Καρίτσας, όπως πετάει το πουλί πάνω από τον Ελατιά, τα Κουτσουβέροια και τα Καναλάκια. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 88 κάτοικους, πολύ λιγότερους μόνιμους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία.

Το χωριό κατοικείται συνεχώς εδώ και 800 χρόνια, περιτριγυρίζεται από πυκνό δάσος και πλούσια αναβλύζοντα νερά, οπότε και το όνομά του δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο. Βλησίδι σημαίνει «αφιέρωμα» και μεταφορικά την αφθονία, τον πλούτο, τον θησαυρό.

Η πρόσβαση στη Βλησιδιά γίνεται μόνο με αγροτικό, ενώ το χειμώνα οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι αφού με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο δρόμος δεν είναι προσπελάσιμος ούτε με αγροτικό.

Τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας της επικοινωνίας, ωστόσο, όντως ανοίγουν ένα παράθυρο που επιτρέπει τον υπόλοιπο κόσμο να απολαύσει το παραδοσιακό αυτό χωριουδάκι. Ρίξτε μια ματιά μέσω
Νιοχώρι Βλησιδιά-γύρω χωριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: