Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Γεράκι: Με δοξολογία και παρέλαση γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» στο Γεράκι, παρόλο που ο καιρός δεν ήταν καλός.

Ο Χρήστος Μπαλαμπάνος αναφέρει οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον κεντρικό ναό του χωριού «Η Κοίμησης της Θεοτόκου» παρουσία επισήμων, όλων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητών, δασκάλων και πλήθος κόσμου.

Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου, κ. Ευαγγελία Κοντογεώργου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των τοπικών σχολείων κάτω από βροχή, στο δρόμο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενη από τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

 1940-41: Ελλάδα, η Πρώτη Νίκη
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ 1940-41: Ελλάδα, η Πρώτη Νίκη | Greece, the First Victory, αφιέρωμα από το National Geographic, με αγγλικούς υπότιτλους. Εξιστορεί τον ελληνοιταλικό και ελληνογερμανικό πόλεμο καθώς και τη μάχη της Κρήτης. Διάρκεια 64 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: