Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

FLY NEWS: Εγκαινιάστηκε το πολιτιστικό δημοτικό ιατρείο στην Καρίτσα

Του Βασίλη Βλαχάκου
(Πρώην δάσκαλος στο χωριό)

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Καριτσιωτών, του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρίτσας του Δήμου Ευρώτα, έκανε τα εγκαίνια του Πολιτιστικού του Κέντρου και του Δημοτικού ιατρείου, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, που αναπαλαιώθηκε σε σύγχρονο και πολυτελέστατο κτίριο!

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον εφημέριο του χωριού, το λόγο πήρε η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Μαλαβάζου, ορκωτός λογιστής, η οποία αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ευρώτα για το ενδιαφέρον που έδειξε και τον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρίας ιατρό κ. Νίκο Μαγκανιώτη για την οικονομική ενίσχυση και την περάτωση του έργου, στο σύντομο αλλά μεστό λόγο της, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τις επιδιώξεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια μίλησε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλεξάνδρα Κατσάμπη, τραπεζική υπάλληλος, η οποία μεταξύ άλλων, απήγγειλε και το ποίημα του Βασίλη Βλαχάκου, «Η Καρίτσα στο όνειρο και στη φαντασία». 


Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γριπιώτης, ο οποίος και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας, ιατρός κ. Νίκος Μαγκανιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις δυσκολίες τη αποπεράτωσης του έργου.
 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Κατσάμπης, απόδημος Καριτσιώτης και γραμματέας της Παμπελοποννησιακής Ομοσπονδίας καθώς και του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας, και τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και δάσκαλος του χωριού κατά το παρελθόν κ. Βασίλης Βλαχάκος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συλλόγου και κάποτε άριστη μαθήτριά του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία και έκλεισε αφιερώνοντας ένα ποίημα στην αιωνόβια ελιά 3.300 ετών και με περίμετρο κορμού 13 μ. που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού!
 

Μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Συλλόγου, μοιράστηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά, για να ακολουθήσουν χοροί στην πλατεία, από το χορευτικό των νέων του χωριού και ύστερα φαγοπότι, γλέντι και χορός μέχρι τις πρωινές ώρες!
Ήταν μια επιτυχημένη πράγματι εκδήλωση, που εγγυάται μια εξίσου λαμπρή συνέχεια, καίτοι ο τόπος βρίσκεται σε μια εποχή δύσκολη και κρίσιμη.
 

Τη στιγμή όμως που έκλεισε το σχολείο του χωριού, αντί να ανοίξει μια φυλακή, άνοιξε Πολιτιστικό Κέντρο!
 

Εύγε στους νέους που μπαίνουν μπροστά και μπράβο στους παλιούς
που ακολουθούν!


Πηγή: FLYNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: