Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στο Γεράκι

(Φωτο: Χρήστος Μπαλαμπάνος)
Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γεράκι ο εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος κανονικά είναι στις 2 Μαΐου αλλά λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας μεταφέρθηκε και έγινε χθες, ημέρα Τρίτη 7 Μαΐου.

Η ημέρα αυτή θεωρείται τοπική εορτή στο Γεράκι, κι όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του τοπικού εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας του Συλλόγου στον Κεντρικό Ναό Γερακίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου» από τους αιδεσιμότατους πατέρες Ιωάννη Χαραμή και Ηλία Βουρβουριώτη.

Στο τέλος της λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της φιλαρμονικής σε κεντρικό δρόμο του χωριού.

Παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Γερονθρών κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Νίκος Σακελλαρίου, ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα και δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αργυρώ Γκουβούση και κ. Ολυμπία Αγγελέτου, το μέλος της τοπικής κοινότητας κ. Ελένη Δαβάρα, πρόεδροι συλλόγων του Γερακίου καθώς και πλήθος κόσμου από το Γεράκι και μη.

Στη συνέχεια ο κόσμος, μετά την ανταλλαγή ευχών, συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία να απολαύσει την εορτή του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: