Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σπύρος Κουτσοβασίλης: «Όταν τραγουδάς ψυχή μου» στα Άνω Πετράλωνα


«Ο τραγουδιστής της καλύτερης λαϊκής ορχήστρας στη Λακωνία»


Τη μουσική παράσταση «Όταν…τραγουδάς ψυχή μου…» παρουσίασε την Τρίτη, 12 του Φλεβάρη, στο «Χαμάμ» στα Άνω Πετράλωνα ο συμπατριώτης Σπύρος Κουτσοβασίλης παρέα με τον Νίκο Γάλλο στο πιάνο, τον Ηλία Καππάκο στην κιθάρα και τον Γιώργο Ζήτσα στο μπουζούκι.

Πρόκειται για μια παράσταση με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που κατά καιρούς έχουν «χαϊδέψει» τα αυτιά μας και έχουν αγγίξει την ψυχή μας, ένα ακόμη «ταξίδι» στους ωκεανούς της ελληνικής μουσικής με συνθέσεις των Περίδη, Μάλαμα, Κορακάκη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μούτση, Ξαρχάκου και άλλων συνθετών.



Ο Σπύρος, όπως αναφέρει η Ανθή Σαράντη, είναι μια από τις πιο ωραίες λαϊκές φωνές, και έχει πια καταξιωθεί ως ο τραγουδιστής της καλύτερης λαϊκής ορχήστρας στη Λακωνία, της «Παλλίροιας»!

«Στο Γεράκι τον καμαρώνουμε! Όπως επίσης καμαρώνουμε και τον νεαρό Γιώργο Ζήτσα του Νικολάου που τραγουδάει και παίζει μπουζούκι εξαιρετικά! »

Ο Σπύρος είναι γιος του Μιχάλη Κουτσοβασίλη από το Γεράκη και της Αυγερινής (γένος Λάμπρου από την Καρίτσα) ενώ ο νεαρός μπουζουξής Γιώργος Ζήτσας έχει κι αυτός παλαίες ρίζες από την Καρίτσα.


Παρακάτω ο Σπύρος πρώτα τραγουδάει το διεθνώς διάσημο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» (The Honeymoon Song), και στη συνέχεια ακολουθούν μερικές από τις άλλες αγαπημένες του ερμηνείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: