Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα: Η περιπέτεια του κατεστραμμένου δρόμου μας συνεχίζεται

«Ποσό στοιχίζει να ρίξεις δυο  τσουβάλια πίσσα να το κάμω μόνος μου!» 
Πήτερ Κατσάμπης

Η περιπέτεια του κατεστραμμένου δρόμου της Καρίτσας και η αδράνεια των αρμόδιων αρχών να κάνουν κάτι γι 'αυτό εξακολουθεί να απογοητεύει πολλούς χωριανούς καθώς και απογόνους από το εξωτερικό, τόσο που ένας απ’ αυτούς είναι αποφασισμένος να επιστήσει την προσοχή σ’ όσους ενδιαφέρονται γι αυτή τη δεινή κατάσταση.

Ο Πήτερ Κατσάμπης, Αυστραλογεννημένος απόγονος που επισκέπτεται το χωριό τακτικά, έχει δημοσιεύσει τρία βίντεο με συνοδευτικά σχόλια για να δείξει την έκταση του προβλήματος.

Το συνοδευτικό σχόλιο στο πιο πρόσφατο βίντεο, που αναδημοσιεύουμε στο τέλος, έχει ως εξής:

«Καλησπέρα φίλες και φίλοι από την Καρίτσα Λακωνίας. Εδώ πριν από δύο μήνες στο ίδιο σημείο ανήρτησα ένα βίντεο στο Φέισμπουκ για την κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο χωριό μας και όπως βλέπετε έπειτα από δύο μήνες δεν έχει αλλάξει τίποτα· τα ίδια χάλια, τα ίδια προβλήματα.

«Και ενώ είχα λείψει περίπου τρεις εβδομάδες στη Μακεδονία και είδα έργα παντού από κατάσταση δρόμων και τα λοιπά συντήρησης, εδώ για 10 μέτρα δρόμο ταλαιπωρούνται οι συγχωριανοί μου.

«Τι να πει κανείς; Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, τα χάλια μας. Τώρα τι θα γίνει; Λένε ότι πρέπει να γίνει δημοπρασία και κολοκύθια, λες και είναι ένα μεγάλο έργο.

«Φαντάσου τώρα να έρχεσαι νύχτα, να μην ξέρεις το δρόμο και να πάθεις κάποια βλάβη; Όπως βλέπετε εδώ μία ωραία γουβίτσα, τι να πει κανείς και όταν θα ‘ρθουν οι βροχές που θα ‘ρθούνε, τι άλλα χάλια θα υποστούμε εδώ; Αυτά για τώρα δεν έχω τίποτα να πω εκτός από αίσχος και ντροπής.

«Και όπως βλέπουμε κυρίες και κύριοι κάτω από το δρόμο είναι βουλωμένες οι σωλήνες και όταν θα βρέξει μεθαύριο, πού θα πάει το νερό; Πάλι τα ίδια χάλια θα έχουμε. Ελπίζω να τα βλέπουν οι αρμόδιοι κει στο Δήμο της Σκάλας γιατί πραγματικά είναι ντροπή και αίσχος να αφήσουμε ένα χωριό έτσι. Και όχι μόνο αυτό το σημείο, υπάρχουν και άλλα σημεία που είναι πολύ επικίνδυνα τα οποία τα χω ανεβάσει κι αυτά να δουν και ο κόσμος. Ούτε στο Τατζικιστάν ή στο Ουγκάντα βλέπεις τέτοια χάλια.

«
Its an absolute joke (Είναι απόλυτη κοροϊδία) όπως λένε και στην Αυστραλία.»

Δε γνωρίζουμε μέχρι σήμερα εάν κάποιος αρμόδιος έχει ανταποκριθεί στο ανησυχητικό θέμα που ο αγανακτισμένος πλέον Πήτερ Κατσάμπης επιλέγει να φέρει στο φως. Σ’ αντίθεση ωστόσο όλο και περισσότεροι ντόπιοι επιδιώκουν να εκφράσουν την άποψή τους με οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής συζήτησης έχουν στη διάθεσή τους.

Μία χωριανή γράφει: «Ο δρόμος της Καρίτσας ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ευρώτα. Έχει περάσει μια χρονιά από τα περυσινά φρούρια. Δεν δικαιολογείται αυτό το χάλι !!!!!!»

Άλλος χωριανός σχολιάζει: «Απαράδεκτο αλλά και εμείς όλοι είμαστε απαράδεκτοι να πάμε όλοι μαζί στο δήμαρχο. Μας πετάξανε στη Σκάλα και περιμένουμε να γίνουν έργα στον τόπο μας ε σας λέω όχι τίποτα δεν θα γίνει!»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εναπόκειται τώρα στις αρμόδιες αρχές να διαψεύσουν τη λαϊκή ρήση «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: