Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μήνυμα Δημάρχου Ευρώτα για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

(Φώτο: Δ. Κατσάμπης)
Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα τιμής για τη Γυναίκα. Ημέρα προστασίας των δικαιωμάτων της, που επίπονα κατοχύρωσαν πρώτες οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Υόρκη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα εργαζόμενη, αλλά και την άνεργη που είναι αντιμέτωπη με ένα ζοφερό εργασιακό τοπίο, τη μητέρα, τη σύζυγο, τη φοιτήτρια, την αγρότισσα, τη γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά στο στίβο της ζωής, κόντρα στις αντιξοότητες και το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουμε. Σ’ αυτό το σύνθετο και πολυσχιδή ρόλο, ανταπεξέρχεται με περισσό θάρρος, υπομονή και αγωνιστικότητα, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και το θαυμασμό μας.

Είναι γεγονός ωστόσο, ότι παρά τους αγώνες που έχουν δοθεί στην κατεύθυνση ισότητας των δύο φύλων, ο προβληματισμός για τη θέση της στην κοινωνία εξακολουθεί να υφίσταται. Έτσι και σήμερα, εκτός του ότι μάχεται για τη διατήρηση των κεκτημένων της, συχνά πέφτει θύμα εκμετάλλευσης και ανισοτήτων σε διάφορα μέρη του πλανήτη, υπανάπτυκτα και σύγχρονα.

Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς των γυναικών, καταθέτουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Έχουμε ανάγκη τη δυναμική τους παρουσία, ειδικά στη δυσχερή συγκυρία που διερχόμαστε. Θα είμαστε πλάι τους, συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθειά τους. Χρόνια Πολλά σ’ όλες!
Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: