Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στην τελική ευθεία η ύδρευση του χωριού

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται πλέον το έργο που προβλέπεται να εξασφαλίσει την ύδρευση της Καρίτσας, και να φέρει το χωριό πιο κοντά στις συνθήκες διαβίωσης του υπόλοιπου του Δήμου Ευρώτα.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στην τακτική της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε και κατακύρωσετη διαδικασία του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 109.350,00 ευρώ, και ανακήρυξε μειοδότη τον κ. Γεώργιο Αρώνη ο οποίος αναλαμβάνει την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών προκειμένου να είναι δυνατή η μεταφορά νερού από την γεώτρηση στο Παλαιόκαστρο, έως την δεξαμενή κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, υψομετρικής διαφοράς περίπου 365μ.

Στη συνεδρίαση ο κ Γεώργιος Τσιμπίδης, μέλος της επταμελούς επιτροπής, ενημέρωσε τα άλλα έξι μέλη ότι την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, διενεργήθηκε η δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές όπου προσωρινοί μειοδότες αναδείχθηκαν οι κ.κ. Πέτρος Παπαποστόλου, Γεώργιος Βίλλιας και Ιωάννης Ντόβολος, και Γεώργιος Αρώνης οι οποίοι όλοι προσέφεραν ίσια έκπτωση (7%) επί των τιμών του τιμολογίου του έργου.

Στη συνέχεια αφού πέρασε το πενθήμερο χωρίς να υποβληθεί καμία ένσταση, εγκρίθηκαν τα πρακτικά και καλέστηκαν οι τρεις ισοψηφήσαντες για την προβλεπόμενη κλήρωση στην οποία προέκυψε τελικός μειοδότης ο κ Γεώργιος Αρώνης.

Αυτή η διαδικασία ωστόσο παραμένει κάπως αμφιλεγόμενη, κυρίως λόγω του αντιπροέδρου της επιτροπής, κ. Φίλιππου Πήλιουρα, ο οποίος εμμένει στην τοποθέτηση που είχε κάνει στην προηγούμενη απόφαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία είχε πει ότι είναι αντίθετος στην έγκριση του πρακτικού καθότι φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειται για προσυνεννόηση. Κατά τον κ. Πήλιουρα η έκπτωση 7% είναι πολύ μικρή στη συγκεκριμένη μελέτη. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης μελέτης είναι προμήθεια και ένα μικρό μέρος αφορά την εγκατάσταση, δεν μπορεί να δίνεται ένα ποσοστό έκπτωσης 7% όταν παίρνουν επί της προμήθειας εργολαβικό όφελος 28% και απρόβλεπτα 15% και ότι θα πρέπει η Οικονομική Επιτροπή να προτείνει να θεωρηθεί ασύμφορο το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Παρ 'όλα αυτά όμως, όποιες και αν είναι οι λεπτές λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η απόφαση είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη απ' τους Καριτσιώτες επειδή επί τέλους θα απολαμβάνουν κι αυτοί τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής που οι ομόλογοι συνδημότες τους στον υπόλοιπο Δήμο θεωρούν δεδομένες εδώ και δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: