Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Νέα Διευθύντρια: Η Άνθη Σαράντη στο τιμόνι του Λυκείου Γερακίου

Ακαδημαϊκά και επαγγελματικά εξειδικευμένη
Ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία
Ξέρει τον τόπο και κατανοεί τους ανθρώπους του

Μια σημαντική προαγωγή που πρόσφατα ανακοινώθηκε αναμένεται να φέρει νέα πνοή στο Λύκειο Γερακίου όταν ξανανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς η κ. Άνθη Σαράντη αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύντριας. Η καθηγήτρια Άνθη Σαράντη, η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στο Γεράκι, είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο στη φυσική. Ως φυσικός με εξαίρετα προσόντα, επέλεξε μετά την αποφοίτησή της να επιστρέψει στο Γεράκι για να διδάξει. Τώρα, επάξια αναλαμβάνει τη διεύθυνση στο ίδιο το σχολείο, όπου ώς μαθήτρια παρακολούθησε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της.

Έχοντας αποκτήσει τον σεβασμό και την εκτίμηση από μαθητές, γονείς, αλλά και συναδέλφους εκπαιδευτικούς εξίσου, η ανάληψη της ηγεσίας του Λυκείου αποτελεί φυσικό επακόλουθο της δέσμευσής της προς τον τόπο που την γέννησε.

Οι επιστημονικές της γνώσεις και η εμπειρία της ως εκπαιδευτικού θα αποτελέσουν πολύτιμο πλεονέκτημα στον ρόλο της ως Διευθύντριας, αλλά και οι ισχυροί της δεσμοί με την τοπική κοινωνία. Ξέρει τον τόπο και κατανοεί τους ανθρώπους του! Η κ. Σαράντη έχει ενσωματωμένη τη συναισθηματική, πολιτιστική και επαγγελματική της επένδυση στο Γεράκι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, πήγε εκεί στο τοπικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Μετά τις σπουδές της στην Αθήνα, επέλεξε να επιστρέψει εκεί για να ζήσει και να εξυπηρετήσει την τοπική κοινότητα. Εκτός από τη διδασκαλία στο Γεράκι, η κ. Σαράντη συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή του χωριού. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Γερακίου είναι αυτήν τη στιγμή, επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της τοπικής εφημερίδας «Το Γεράκι» και του ιστολογίου.

Η κ. Σαράντη εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού ωστόσο απασχολούν το μεγάλο ενδιαφέρον της, και μέσω της νέας της θέσης ως Διευθύντρια, θα έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των τομέων στην περιοχή.

Η προαγωγή της κ. Σαράντη στη θέση της Διευθύντριας του Λυκείου Γερακίου αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την τοπική κοινότητα και μια αναγνώριση της αφοσίωσης και της αξίας της ως εκπαιδευτικού. Ευχόμαστε στην κ. Σαράντη κάθε επιτυχία στη νέα της θέση και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να προωθεί τα προγράμματα εκμάθησης που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των μαθητών στην περιοχή μας, καθώς και την αριστεία και την ανάπτυξη του Λυκείου Γερακίου με τον ίδιο ενθουσιασμό και αφοσίωση που την χαρακτηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: