Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Ευρώτα: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. ασφαλτόστρωσης δρόμου Καρίτσας – Μαρί

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα η έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Ασφαλτόστρωσης Δρόμου Καρίτσας – Μαρί (Αποκατάσταση Ζημιών)»

Δεδομένου ότι η προθεσμία της ολοκλήρωσης του έργου ήταν να είναι
το τέλος του τρέχοντος μήνα, προτάθηκε να εισαχθεί ως έκτακτο θέμα στην συνεδρίαση όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης ο οποίος ήταν εισηγητής του θέματος.

Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του κ. Γρυπιώτη ομόφωνα έγκρινε τον 1ο Α.Π.Ε. του έργου.


Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τον 1ο Α.Π.Ε. βρίσκεται σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση ενώ γίνεται τακτοποίηση ποσοτήτων και χρήση απροβλέπτων. Με την χρήση των απροβλέπτων δεν καλύπτονται εργασίες που προέρχονται από αλλαγή της μελέτης ούτε συμπληρωματικές εργασίες από απρόβλεπτες περιστάσεις, καλύπτονται όμως δαπάνες α) από την αύξηση ποσοτήτων συμβατικών εργασιών λόγω προμετρητικών σφαλμάτων και παραλείψεων, β) λόγω αύξησης της τιμής της ασφάλτου, γ) λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από 19% σε 23%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: