Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χέρι Βοηθείας από το «Κάστρο» και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου προς το Άσυλο Ανιάτων

Προς την υποστήριξη των ατόμων που έχουν ανάγκη τα  ποδοσφαιρικά τμήματα του «Κάστρου» Γερακίου σε συνεργασία με τον Εμπορο-επαγγελματικό Σύλλογο συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και λάδι για να θα δοθούν στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης.  

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν  στα πέντε καταστήματα τροφίμων του χωριού μέχρι και το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014. Την  επόμενη μέρα, Κυριακή,  ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κούρλας με τη σύζυγό του, ο προπονητής κ. Νείλος Καρράς, ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Σακελαρίου και ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος επισκεφτήκαν το Άσυλο Ανιάτων της Μητροπόλεως στην Μαγούλα όπου προσφέρανε τα τρόφιμα και το λάδι που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων.

 Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλαμπάνος, εκκλησιασθήκαμε και μετά ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Ιδρύματος από τον υπεύθυνο ιερέα π. Ιωάννη Πορφύρη όπου θαυμάσαμε τα έργα που έχουν φτιάξει οι τρόφιμοι και τα έχουν εκθέσει σε αίθουσες του ασύλου όπως και τα πολλά μετάλλια που έχουν κερδίσει σε αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ίδρυμα αλλά σε μια οικογένεια με μια πολλή-πολλή μεγάλη αγκαλιά. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο όπως και τους πολύτιμους συνεργάτες του για το θεάρεστο έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Αποχωρώντας συγκινημένοι από τις εγκαταστάσεις του ασύλου υποσχεθήκαμε πολύ σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί μετά από αυτή την επίσκεψή μας νιώσαμε καλύτεροι άνθρωποι. Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθεια μας αλλά ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του «Κάστρου» Γερακίου γιατί ήταν δική τους η ιδέα για την συγκέντρωση των τροφίμων. Τέτοιες κινήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε δίνουν ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: