Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

200 καινούργιες εικόνες από την Καρίτσα: Φωτογραφίες Σωτήρη Σκεύη

Σήμερα στη σελίδα μας στο Φέισμπουκ ξεκινάμε τη δημιουργία ενός πραγματικά σπουδαίου άλμπουμ φωτογραφιών που υπόσχεται να διαθέτει μερικές από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες που έχουν ποτέ τραβηχτεί στα μέρη μας.

Διακόσιες εικόνες όλες όλες, κυριολεκτικά έργα τέχνης, όλες τραβηγμένες από έναν απόγονο της Καρίτσας που αγαπά πραγματικά το προγονικό χωριό αλλά θεωρεί εστία το γειτονικό Μάρι, όπου έχει ιδιόκτητο σπίτι.

Ο Σωτήρης Σκεύης, γιος του Χρήστου Σκεύη από το Μαρί και της Στρατηγούλας Κατσάμπη από την Καρίτσα, γεννήθηκε στο Μαρί το 1953 αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σήμερα, συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός, ο Σωτήρης είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καραμπάτσου, προϊστάμενη του Πρωτοδικείου Πειραιώς, και έχουν τρεις ενήλικες κόρες.

Ο Σωτήρης απολαμβάνει την ορειβασία, πεζοπορία στα βουνά και λαγκάδια στα μέρη μας, αλλά πάνω απ' όλα να καταγράφει με το φακό της κάμερας τη λαμπρότητα που συναντά μπροστά του̇ την ομορφιά του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος από απέραντα τοπία, πανύψηλα βουνά, ταπεινά καλύβια, γραφικά σπίτια του χωριού, ακόμα και λεπτές λεπτομέρειες της βλάστησης.

Όλες οι φωτογραφίες του δείχνουν την αγάπη και τη σύνδεσή του με το προγονικό χωριό του και την αίσθηση του κόσμου γύρω μας.

Απολαύστε τες!
στο σύνδεσμο: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΕΥΗ

Μια παράκληση… 
Αν και μια εικόνα από μόνη της πράγματι αξίζει χίλιες λέξεις, οι λεζάντες είναι επίσης σημαντικές παρουσιάζοντας λεπτομέρειες που δεν παρέχουν οι εικόνες. Προτρέπουμε τους αναγνώστες να γράφουν σχόλια, να προσθέτουν λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων ονόματα των τοποθεσιών, των ιδιοκτήτων των καλυβιών, χωραφιών και σπιτιών, καθώς και οποιεσδήποτε βασικές πληροφορίες θεωρούν ενδιαφέρουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: