Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς: Ενημέρωση και προστασία από τον ιό

Μοιραστείτε το όσο το δυνατόν περισσότερο!

Το αμερικάνικο ερευνητικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς έχει στείλει αυτό το λεπτομερές σημείωμα για την αποφυγή της μετάδοσης:

Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά ένα πρωτεϊνικό μόριο (DNA) που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή παρειακού βλεννογόνου, αλλάζει τον γενετικό του κώδικα. (μετάλλαξη) και τα μετατρέπει σε επιθετικά κύτταρα επιθετικού που πολλαπλασιάζονται.

Δεδομένου ότι ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός αλλά πρωτεϊνικό μόριο, δεν θανατώνεται, αλλά αποσυντίθεται μόνος του. Ο χρόνος αποσύνθεσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον τύπο του υλικού όπου βρίσκεται.

Ο ιός είναι πολύ εύθραυστος. το μόνο πράγμα που την προστατεύει είναι ένα λεπτό εξωτερικό στρώμα λίπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σαπούνι ή το απορρυπαντικό είναι το καλύτερο φάρμακο, επειδή ο αφρός διαλύει το λίπος του, γι ‘αυτό πρέπει να τρίψετε τόσο πολύ: για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο φτιάχνοντας πολύ αφρό. Με τη διάλυση της στιβάδας λίπους, το μόριο πρωτεΐνης διασκορπίζεται και διασπάται από μόνο του.

Η θερμότητα λιώνει το λίπος. γι ‘αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείτε νερό πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου για πλύσιμο χεριών, ρούχων και οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, το ζεστό νερό παράγει περισσότερο αφρό και αυτό το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο.

Το αλκοόλ ή οποιοδήποτε μείγμα με αλκοόλ πάνω από 65% διαλύει οποιοδήποτε λίπος, ειδικά το εξωτερικό λιπιδικό στρώμα του ιού.

Οποιοδήποτε μείγμα με 1 μέρος λευκαντικού και 5 μέρη νερού διαλύει άμεσα την πρωτεΐνη, διασπά προς τα κάτω και προς το εσωτερικό. 

Το οξυγονωμένο νερό βοηθά πολύ μετά το σαπούνι, το αλκοόλ και το χλώριο, επειδή το υπεροξείδιο διαλύει την πρωτεΐνη του ιού, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε καθαρό και θα βλάψει το δέρμα σας.

Δεν υπάρχει βακτηρίδιο. Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός όπως τα βακτήρια. δεν μπορούμε να σκοτώσουμε ό,τι δεν είναι ζωντανό με τα αντιβιοτικά, αλλά μπορούμε γρήγορα να αποσυνθέσουμε τη δομή του με όλα τα παραπάνω.

Ποτέ μην τινάζετε χρησιμοποιημένα ή αχρησιμοποίητα ρούχα, φύλλα ή πανί. Ο ιός μπορεί να είναι κολλημένος σε μια πορώδη επιφάνεια, είναι πολύ αδρανής και αποσυντίθεται μόνο μεταξύ 3 ωρών (ύφασμα και πορώδες), 4 ώρες (χαλκός, και ξύλο), 24 ώρες (χαρτόνι), 42 ώρες (μέταλλο) και 72 ώρες (πλαστικό). Αλλά αν το τινάξετε ή το ξεσκονίσετε, τα μόρια του ιού επιπλέουν στον αέρα για έως και 3 ώρες και μπορούν να τα εισπνεύσετε.

Τα μόρια του ιού παραμένουν πολύ σταθερά στο εξωτερικό κρύο, ή στα κλιματιστικά σε σπίτια και αυτοκίνητα. Χρειάζονται επίσης υγρασία για να παραμείνουν σταθερά, και ιδιαίτερα το σκοτάδι. Επομένως, τα αφυδατωμένα, ξηρά, ζεστά και φωτεινά περιβάλλοντα θα τον υποβαθμίσουν ταχύτερα.

Ο ήλιος σε οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να εφαρμοστεί, διασπά τη πρωτεΐνη του ιού. Για παράδειγμα, η απολύμανση στον ήλιο για την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας είναι τέλεια. Προσέξτε, επίσης, διασπά το κολλαγόνο (που είναι πρωτεΐνη) στο δέρμα, προκαλώντας τελικά ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος.

Ο ιός δεν μπορεί να περάσει από υγιές δέρμα.

Το ξύδι δεν είναι χρήσιμο γιατί δεν διασπά το προστατευτικό στρώμα του λίπους.

Όχι στη χρήση αλκοολούχων ποτών. Η ισχυρότερη βότκα είναι 40% αλκοόλ, και χρειάζεστε το 65%. 

Το στοματικό διάλυμα LISTERINE! περιέχει 65% αλκοόλ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Όσο πιο περιορισμένος είναι ο χώρος, τόσο μεγαλύτερη συγκέντρωση του ιού μπορεί να υπάρξει. Όσο πιο ανοιχτό ή φυσικά αερίζεται, τόσο μικρότερη συγκέντρωση.

Όλα τα παραπάνω είναι καλά, αλλά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά, αγγίξετε βλεννογόνο, φαγητό, κλειδαριές, διακόπτες, τηλεχειριστήριο, κινητό τηλέφωνο, ρολόγια, υπολογιστές, τραπέζια, τηλεόραση, κλπ. Και όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο.

Πρέπει να ενυδατώνετε τα ξηρά χέρια από το πλύσιμο, επειδή τα μόρια μπορούν να κρυφτούν στις μικροσκοπικές ρωγμές. Όσο πιο παχύ είναι το moisturizer, τόσο το καλύτερο.

Επίσης, κρατήστε τα νύχια σας κοντά έτσι ώστε ο ιός να μην κρύβεται εκεί.


Μοιραστείτε το όσο το δυνατόν περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: