Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αγανάκτηση Τάκη Χρόνη: Να απαγορευτούν τα σκυλάδικα από τα πανηγύρια μας

Μετά από πρόσφατο ταξίδι στα μέρη μας, όποτε τραγούδησε και σε πανηγύρι στον Κοσμά, ο συγχωριανός τραγουδιστής Τάκης Χρόνης υψώνει φωνή αγανάκτησης ενάντια στη σταδιακή διείσδυση των σκυλάδικων στα παραδοσιακά λαϊκά πανηγύρια το τόπου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος γράφει στη δική του σελίδα στο Facebook:

«Ρε παιδιά ποιος-ποια, έγινε υπουργός πολιτισμού; Νόμιζα η Πρωτοψάλτη αλλά αυτή είναι μάλλον τουρισμού...τέλος πάντων, όποιος και να ναι, ας κάνει ένα νόμο, μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κάτι τέλος πάντων, να απαγορεύσει από τα πανηγύρια τα σκυλάδικα...ξέρεις τι μαρτύριο είναι να πηγαίνεις σε πανηγύρι στην καρδιά της Αρκαδίας, η οποία κατά το παρελθόν έχει προσφέρει πάρα πολλά στο δημοτικό τραγούδι, κι εκεί που περιμένεις ν ακούσεις τραγούδια σαν αυτό εδώ, ν ακούσεις ένα κλαρίνο να σε βαράει στην καρδιά, ακούς ΕΝΝΙΑ φορές (κυριολεκτώ: τις μέτρησα.!! ) ένα ηλίθιο κάτι σαν τραγούδι που λέγεται "δώσε μου το ραβασάκι, κάτω από το τραπεζάκι."!!

«Αυτή τη σχιζοφρένεια την έχουν για δημοτικό τραγούδι...τη μέγιστη ευθύνη αυτού του ανοσιουργήματος την έχουν οι μουσικοί και οι τραγουδιστές..κρίμα να μαγαρίζουν την παράδοση..το ωραίο είναι όταν τόλμησα να το πω σ ένα συνάδελφο μουσικό, κάνοντας του φιλική μεν, παρατήρηση δε, μ έβγαλε και βλάκα...
 
«Για το λόγο αυτό, αισθάνομαι περήφανος που με τους συνεργάτες μου, δώσαμε εξετάσεις στο πανηγύρι του Κοσμά της Αρκαδίας...τι βαθμό πήραμε;  Άριστα!!! Να ναι καλά ο Διονύσης Διονυσόπουλος, ο Μίλτος Χρυσανθίδης, ο Νίκος Ζάρκος, ο Σωτήρης Μαργώνης, η φωνάρα Μαριάνθη Λιουδάκη και βέβαια ο Δημήτρης ο Κοντογιάννης.!!!
Τέτοια τραγούδια λένε στα άνθη γύρισα ρεεεεεε!!!!!!»


 Από τα πολλά σχόλια που προκάλεσε από τους φίλους αυτό το σημείωμα διαμαρτυρίας, φαίνεται ότι ο Τάκης ίσως άγγιξε κάποιο ευαίσθητο νεύρο και μπορεί να υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία από συντοπίτες που πράγματι αισθάνονται τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: