Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στο Γεράκι φιλοξενούνται πρόσκοποι της Σπάρτης

Ομάδα από το 300o σύστημα προσκόπων Σπάρτης, αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς κινήματος της νεολαίας, συνώνυμο με τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση, καθώς και την αγάπη της φύσης, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, 16-18 Απριλίου, επίσκεψη στο ιστορικό Γεράκι.
 
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Γιάννης Λαμπρινάκος και το επιτελείο του απαρτιζόταν από τους: Κατερίνα Καράμπαμπα, Βαγγέλη Κέντρο, Χρήστο Ψυχογιό και έντεκα προσκόπους ηλικίας 11-15 ετών.

Την Πέμπτη 16 Απριλίου
  τους υποδέχτηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Γερονθρών κ. Νίκη Μιχαλούτσου και τους μετέφερε σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου όπου εκεί διέμειναν και τις τρεις μέρες.

Μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο προαύλιο του σχολείου άρχισαν τις δραστηριότητες τους.

Την Παρασκευή 17 Απριλίου από το πρωί ξεκίνησαν πεζοπορία και επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Κάστρο, ξεναγήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τις βυζαντινές ομορφιές του τόπου μας.

Τις
  απογευματινές ώρες τους επισκέφτηκε ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, ο οποίος τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα, συζήτησε μαζί τους και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των προσκόπων. Σκοπός της προσκοπικής κίνησης είναι  να αξιοποιηθούν πλήρως οι σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές ικανότητες των νέων ώστε να παραδοθούν  στην κοινωνία άξιοι, χρήσιμοι, ηθικοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου παρέθεσε γεύμα στους προσκόπους σε ταβέρνα του χωριού.

Το Σάββατο 18 Απριλίου μαζί με την συμμετοχή παιδιών του Γερακίου έπαιξαν διάφορα παιχνίδια
  στο προαύλιο  του σχολείου. Στη συνέχεια ετοίμασαν τα πράγματα τους και πήραν το δρόμο της επιστροφής βέβαιοι η σύντομη παραμονή τους ήταν μια τόσο ανταποδοτική όσο και απολαυστική εμπειρία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: