Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Βαγγέλης Κορακάκης και το Ντιλμπεράκι στη Βαμβακού!

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο «ΦΥΣΗκά Βαμβακού», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή φιλοδοξεί φέτος να ανεβάσει τον πήχη με τις δράσεις του. Όπως άλλωστε υποστηρίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν χρώμα ... αλλαγής, ανανέωσης κι εξέλιξης! Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού πέτυχε δύο σημαντικές συμφωνίες για δύο βραδιές παραδοσιακής, ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, με καταξιωμένους τραγουδοποιούς, ερμηνευτές και μουσικούς!

Ειδικότερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή έδωσε τα χέρια με τη μουσική σεμπριά «Ντιλμπεράκι» για το βράδυ της 27ης Ιουλίου. Το Ντιλμπεράκι είναι μία κομπανία που δημιουργήθηκε από καταξιωμένους οργανοπαίχτες, με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της μουσική παράδοσης της Πελοποννήσου. Η διατήρηση του τοπικού ηχοχρώματος και η επανένταξη ξεχασμένων μελωδιών του τόπου μας στο σύγχρονο γλέντι είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εμφανίσεων της Σεμπριάς, η οποία έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το γνωστό Ηλία Καρελλά.

Παράλληλα, το ... βαρύ πυροβολικό των φετινών εκδηλώσεων ακούει στο όνομα Βαγγέλης Κορακάκης! Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, ο καταξιωμένος τραγουδοποιός κι ερμηνευτής, έρχεται στη Βαμβακού με την 8μελή ορχήστρα του, για ένα μουσικό ταξίδι στο καθαρόαιμο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι!

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος στην αρχή της μουσικής του διαδρομής έλαβε συστάσεις από τον Απόστολο Καλδάρα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Γιώτα Νέγκα, τον Αντώνη Καλογιάννη, την Κατερίνα Κούκα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Ζαχαρία Καρούνη και πολλούς ακόμα, αποδέχτηκε την πρόσκλησή του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή, για να πρωταγωνιστήσει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΦΥΣΗκά Βαμβακου 2015».
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: