Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Συγχαρητήρια στην Αυστραλία: Πρωταθλήτρια Ασίας

Συγχαρητήρια στην Αυστραλία, θετή πατρίδα εκατοντάδων Καριτσιωτών, η οποία χθες το βράδυ κέρδισε το ασιατικό κύπελλο εθνών εναντίον της Νότιας Κορέας.

Το γεγονός έχει μεγάλη σημασία, και γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, καθώς αυτό είναι το πρώτο μεγάλο τρόπαιο ποδοσφαίρου που η Αυστραλία έχει κατακτήσει στην παγκόσμια σκηνή.

Η Αυστραλία επιβλήθηκε στον τελικό με 2-1 στην παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση που φιλοξένησε η ίδια.

Ο Ιταλοαυστραλός Μάσιμο Λουόγκο στο 45' άνοιξε το σκορ για τα «καγκουρό», με τον Χιουνγκ-Μιν Σον να «παγώνει» το στάδιο στις καθυστερήσεις του αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εν τέλει οι Αυστραλοί ανέκαμψαν στην παράταση και με τέρμα του Τζέιμς Τρόισι, από ιταλικής και ελληνικής καταγωγής, στο 105', πήραν τη νίκη και σήκωσαν το τρόπαιο στον ουρανό του Σίδνεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προπονητής της Αυστραλίας είναι ο Άγγελος Ποστέκογλου ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αυστραλία στην ηλικία των πέντε ετών και μεγάλωσε στην Μελβούρνη.

Ο Ποστέκογλου από πολλές απόψεις απεικονίζει αυτό που είναι σημαντικότερο για το αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Είναι κι αυτός προϊόν της σύγχρονης Αυστραλίας όπου μετανάστες, από κάθε γωνιά του κόσμου, αρμονικά εντάσσονται και ευχάριστα συνυπάρχουν με τους πολίτες εξίσου υπερήφανοι τόσο για την καταγωγή τους όσο και για την θετή τους την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: