Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

«Λευκή» Πρωτοχρονιά με χιόνια στην Καρίτσα

Είνα σαν όνειρο. Άσπρισε ο Ελατιάς, άσπρισε η Τσούκα, άσπρισε και η Μισοράχη. Άσπρισαν οι σκεπές στα σπίτια κι όλος ο γύρω τόπος. Το χιόνι σαν ένα λευκό πέπλο απλώθηκε στην Καρίτσα να κάνει το χωριό να μοιάζει παραμυθένιο και το σκηνικό ιδανικό για την υποδοχή του Άϊ-Βασίλη και του καινούργιου χρόνου. 

Στο μεταξύ σε μια άλλη κοινότητα Καριτσιωτών, στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, κάτω από εντελώς αντίθετες καιρικές συνθήκες, αρκετοί συγχωριανοί περίμεναν τον  Άϊ-Βασίλη στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο.  Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κατσάμπης, υπό την ιδιότητά του ως μπάρμαν του κέντρου, ικανοποίει δυο αυτοαποκαλούμενους μπεκρήδες  με την δικιά τους επιλογή του απαράμιλλου νέκταρ των θεών, τίποτε άλλο παρά μπίρες, μπόλικες μπίρες.  Εις υγειά και καλή χρόνιά!

Καλή χρόνια και ευτυχισμένος να είναι ο καινούργιος χρόνος για εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το ξεκίνημα του 2015 αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής.
Χρόνια πολλά.
Καλή Χρονιά.

Οι φωτογραφίες από το χωριό στα χιόνια είναι των Χρήστου Μαλαβάζου, Ειρήνης Λάτση, Βαγγέλη Μαλαβάζου και Μαρίας Μαλαβάζου. Κατόπιν οι φωτογραφίες από τη διάνοιξη των δρόμων είναι του Ηλία Γεωργοστάθη, χειριστή των μηχανημάτων του Δήμου Ευρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: