Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ποδόσφαιρο: Ο νεαρός Παναγιώτης Κατσάμπης στοχεύει στα άστρα

Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν του 2014 ανατρέχουμε στο διάστημα που πέρασε να χειροκροτήσουμε τη μεγάλη πρόοδο ενός νεαρού Καριτσιώτη, του 13χρονου Παναγιώτη, γιο του Κώστα και της Πηνελόπης Κατσάμπη από την Αδελαΐδα.

Ο Παναγιώτης, παθιασμένος ποδοσφαιριστής με ομαδικό πνεύμα είναι επιθετικός σε μια από της ομάδες των τζούνιορ του ελληνικού σωματείου West Adelaide, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014 έναντι 12 αντίπαλων ομάδων στην κατηγορία κάτω των 14 χρονών.

Αν και μόλις 13 χρονών, ο νεαρός Καριτσιώτης έχει ακονίσει τις δεξιότητές του στις ομάδες των τζούνιορ του συλλόγου West Adelaide από την ηλικία των τεσσάρων χρονών. Φέτος σημείωσε 28 γκολ για την ομάδα του σε 24 γύρους και κατέκτησε τα πιο πολύτιμα βραβεία του συλλόγου. Κέρδισε το βραβείο ως ο επίλεκτος των συμπαικτών του καθώς και το τρόπαιο
με το μεγαλύτερο κύρος, το βραβείο του προέδρου.

Ο Παναγιώτης σέβεται ιδιαίτερα τον προπονητή του Σταύρο Γελέκη για τον οποίο πρόσφατα ασχολήθηκαν η καθημερινή εφημερίδα Advertiser της Αδελαΐδας καθώς και η ελληνική δίγλωσση  
Εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Ο Σταύρος, 22 ετών, όντως πολύ νεαρός προπονητής, κατέκτησε πολύ γρήγορα το θαυμασμό του Παναγιώτη, καθώς και του κόσμου του ποδοσφαίρου. Ήταν ανερχόμενο νεαρό αστέρι, αλλά σε ηλικία 15 χρονών λιποθύμησε πάνω στο γήπεδο, σταμάτησε να αναπνέει και έμεινε μερικά λεπτά αναίσθητος.  Χρειάστηκε την επέμβαση  των πρώτων βοηθειών προκειμένου να συνέλθει. Κατόπιν υπέστη πολλές εγχειρήσεις αλλά η ιατρική διάγνωση έβαλε τέρμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα έως ότου ξεκινήσει πάλι το 2012 να ασχολήται ως προπονητής.

Σήμερα στα  22 του χρόνια είναι ένας σεμνός άνθρωπος που πιστώνει στην ταλαντούχα ομάδα εφήβων, τους πραγματικούς ήρωες της σεζόν του 2014. Η φιλοσοφία του είναι απλή: Προπονεί με τέτοιο τρόπο που θα δώσει στους παίκτες την αγάπη που ο ίδιος ανέπτυξε για την μπάλα.

Αυτές είναι οι αξίες που υιοθετεί και ο Παναγιώτης Κατσάμπης. Η αγάπη του για το παιχνίδι, τον προπονητή, την ομάδα και το Σύλλογο τον έχουν ήδη να περιμένει ανυπόμονα για την έναρξη της επόμενης σεζόν του 2015.

Θα παρακολουθήσουμε την πρόοδό του με μεγάλο ενδιαφέρον.


Στη φωτογραφία δύο αδέλφια που πρωταγωνιστούν: Ο Παναγιώτης (δεξιά) με τον αδελφό του Νικόλαο (αριστερά), ο οποίος κι αυτός απονεμήθηκε το τρόπαιο του καλύτερου και δικαιότερου παίκτη της ομάδας κάτω των 15 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: