Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Λαμπρές εκδηλώσεις συνόδεψαν την εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Γεράκι

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος την Παρασκευή 2 Μαΐου η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή στο γειτονικό μας χωριό Γεράκι.

Ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, γράφει τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας του συλλόγου στον κεντρικό ναό του χωριού «Η Κοίμησης της Θεοτόκου» όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, o αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Κοσμάς και αρκετοί ιερείς της περιοχής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας στο κεντρικό δρόμο του χωριού.

Παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Γερονθρών κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ελένη Δεντάκου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Νίκος Σακελλαρίου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα και δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ολυμπία Αγγελέτου, κ. Σωτήρης Μένεγας, το μέλος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Γκίνης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα κ. Δημήτρης Διαμαντάκος, πρόεδροι συλλόγων του χωριού, οι μαθητές και οι μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με δασκάλους και καθηγητές καθώς και πλήθος κόσμου από το Γεράκι και γύρω χωριά.

Το βράδυ στην κεντρική πλατεία έγινε το παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας. Στην αρχή της βραδιάς εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα μικρών και μεγάλων, υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους κ. Νάγιας Πουλημενάκου, που με παραδοσιακές στολές άνοιξαν το πανηγύρι και το κέφι έφτασε στο ζενίθ. Το γλέντι κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: