Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αντώνης Μαλαβάζος: Πινελιά, πινελιά δημιουργεί το όνειρό του


Η ζωγραφική είναι τόσο όνειρο, όσο πάθος, και μέσο έκφρασης για το συγχωριανό Αντώνη Μαλαβάζο ο οποίος σταθερά αναπτύσσει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Ο Αντώνης, γιος του Μιχάλη και της αείμνηστης Δημητρούλας Μαλαβάζου, γεννήθηκε μεν στην Αυστραλία αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Καρίτσα.  Από μικρό παιδί στο σχολείο του χωριού ένιωθε ζωγράφος.  Ο δάσκαλός του, ο Κωνσταντίνος Γιαννακούρας, τον ενθάρρυνε να εκφράζεται όσο μπορούσε περισσότερο με αυτόν τον τρόπο και να απεικονίζει πάνω σε  χαρτί εικόνες από τη παιδική του φαντασία.

 Με την επιστροφή της οικογένειας στην Αυστραλία, ο Αντώνης προικισμένος με δημιουργική φαντασία, καλαισθησία, ευαισθησία και παρατηρητικότητα καλλιέργησε την καλλιτεχνική του ικανότητα στη Σχολή Τεχνών της Αδελαΐδας. 

Ζωγραφίζει κυρίως ακρυλικά σε πανί, μερικές φορές με ανάμεικτα μέσα, ελάχιστα έλαια και ελάχιστες νερομπογιές. Δεν λέει ούτε γράφει πολλά για τα έργα του, απλά προτιμάει ο καθένας να τα ερμηνεύει για τον εαυτό του. «Είναι ό, τι είναι, όπως τα βλέπει το μάτι του κάθε θεατή», λέει με πεποίθηση ο αφοσιωμένος ζωγράφος που ήδη έχει προβάλλει τα έργα του σε μια σειρά εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένων δύο στο κοσμοπολιτικό Σύδνεϋ όπου το φιλότεχνο κοινό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. 

Σήμερα ασχολείται σε  ημι-επαγγελματική βάση με τη ζωγραφική, μοιράζοντας το χρόνο του με τη διαχείριση γευμάτων στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Αδελαΐδα. Κι ενώ έχει ζωγραφίσει αμέτρητους πίνακες, πόσους ακριβώς δεν ξέρει, τους ομαδοποιεί σε σειρές όπως: Γυναίκες, Συναισθήματα, Χρώματα της Ζωής, και πολλές άλλες.

Τιμώντας το έργο του Αντώνη στην τέχνη, αρχίζοντας σήμερα, τα «Καριτσιώτικα Νέα» θα προβάλλουν στο αναγνωστικό κοινό ένα πίνακα κάθε μήνα, ειδικά επιλεγμένο από τον ίδιο το ζωγράφο.  

Ο πρώτος πίνακας που επιλέχτηκε παρουσιάζεται δίπλα και είναι από τη σειρά «Γυναίκες». Οι πίνακες του Αντώνη προωθούνται υπό τη καλλιτεχνική του φίρμα Adoni  Art  By Tony.

Δεν υπάρχουν σχόλια: