Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επαγγελματίας του μπέιζμπολ ο Γερακίτης Γιώργος Κόντος

Ο γερακίτικης καταγωγής Γιώργος Κόντος είναι επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ, το δημοφιλές αμερικανικό ομαδικό άθλημα.

Ο Κόντος παίζει στην ομάδα Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς και το παρατσούκλι του είναι ο «Σπαρτιάτης» λόγω της καταγωγής του από τη Λακωνία και πιο συγκεκριμένα από το Γεράκι. Σύμφωνα με το Χρήστο Μπαλαμπάνο, πρόεδρο του εμποροεππαγελματικού συλλόγου του Γερακίου, ο Κόντος είναι «εκατό τοις εκατό Γερακιτόπουλο από πατέρα και μητέρα∙ η γιαγιά του έρχεται κάθε χρόνο και κάθεται αρκετούς μήνες (στο Γεράκι)». 

Ο ομογενής Γερακίτης που σήμερα δείχνει το ταλέντο του στα μεγαλύτερα αθλητικά στάδια στην Αμερική γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1985 και μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι στο Σικάγο. Κατά τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα, είναι γιος του Νικολάου Κόντου και της Θεοδώρας Αγγελέτου, οι οποίοι και οι δυο είναι από το Γεράκι.  Έχουν επίσης κι έναν μικρότερο γιο, το Χρήστο, που κι αυτός επιδιώκει καριέρα στο επαγγελματικού μπέιζμπολ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την ταινία «Οι 300 Σπαρτιάτες», του  Γιώργου του κόλλησαν το παρατσούκλι και τώρα όλα τα γάντια του γράφουν «Spartan». 

Από το γυμνάσιο φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο στο μπέιζμπολ και μάλιστα ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στο Ιλινόις το 2003. Επίσης ήταν πολύ καλός στο γκολφ καθώς και στο μπάσκετ. 

Ο Κόντος έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία με τους Γιάνκις της Νέας Υόρκης το 2011 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στους Τζάιαντς για την σεζόν 2012. Μάλιστα κέρδισε το 2012 το πρωτάθλημα με τους Τζάιαντς. Πριν παίξει επαγγελματικά, ασχολείτο με το μπέιζμπολ στην κολεγιακή ομάδα των Αγριόγατων του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν. 

Οι Γιάνκις της Νέας Υόρκης τον διάλεξαν το 2006 και έπαιξε σε διάφορες από τις τροφοδοτικές τους ομάδες, όπως με τους Γιάνκις του Στάτεν Άϊλαντ καθώς και τους Γιάνκις  του Τάμπα. 

Ο Έλληνας αστέρι του μπέιζμπολ αγαπά πολύ το φαγητό και ειδικά τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές της μητέρας του. «Είμαστε Έλληνες και η μητέρα μου είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Οι φακές και η φασολάδα της είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά όπως επίσης το κοτόπουλο με πατάτες, τα γεμιστά και το παστίτσιο! »

Ως μικρό αλλά ενδιαφέρον και ευχάριστο υστερόγραφο, από τη σκοπιά τουλάχιστον αυτού του ιστολογίου, πάλι ευγενική προσφορά από τα Οικογενειακά Δέντρα του Νότιου Πάρνωνα, σημειώνουμε ο Γιώργος Κοντός είναι επίσης τρίτης γενιάς απόγονος της Καρίτσας καθώς η προ-προγιαγιά του ήταν η Λυγερή Αναστασίου Χαγιά από την Καρίτσα.

Λεπτομερή περιγραφή από την άνοδο του Γιώργου Κοντού στο επαγγελματικό μπέιζμπολ μπορεί να βρεθεί στην εξής σύνδεση της Βικιπαίδειας: http://en.wikipedia.org/wiki/George_Kontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: