Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Τάκης Χρόνης τραγουδάει για τον πόλεμο, την αντίσταση και την κατοχή

Τραγούδια για τον πόλεμο, την αντίσταση και την κατοχή θα τραγουδήσει ο Τάκης Χρόνης, ο τραγουδιστής της Καρίτσας, σε ανοικτή δημόσια εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο διοικητήριο της Δράμας την Κυριακή το βράδυ 27 του μηνός.

Όπως αναφέρει ο ίδιος:
«Τέλος Οκτώβρη λοιπόν και η εθνική μας γιορτή έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ! Την αντίσταση του λαού κατά των Ιταλογερμανών και κατά των ντόπιων καθαρμάτων συνεργατών τους την έκανε τραγούδι η μούσα των Ελλήνων! Κυρίως με τη Βέμπο τότε, αλλά και μεταγενέστερα, μέσα από τραγούδια κυρίως του Θεοδωράκη, αλλά και του Λοΐζου.


Το ρεμπέτικο τραγούδι, τι λέτε ήταν απόν; Όχι βέβαια! Έχουν καταγραφεί περίπου 150 τραγούδια διαφόρων συνθετών και στιχουργών του Ρεμπέτικου, με θέμα τον πόλεμο, την αντίσταση και την κατοχή!

Τέτοια όμορφα τραγούδια, με την ιδιαίτερη σημασία τους σήμερα, θα τραγουδήσω μαζί με τους συνεργάτες μου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου μπροστά από το Διοικητήριο της Δράμας! Διοργανώνεται από την περιφερειακή ενότητα Δράμας και συμμετέχουν όλοι οι φορείς του Νομού!

Παρακαλώ-προσκαλώ, όλους τους φίλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, για να θυμηθούμε πως είπαν το δικό τους ΟΧΙ, ο Μάρκος, ο Μπαγιαντέρας, ο Κερομύτης, ο Γενίτσαρης, ο Περιστέρης, ο Τούντας, ο Χατζηχρήστος, ο Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης, ο Χρυσίνης, ο Καλδάρας, ο Μπακάλης και άλλοι.

Και μόνο για το αντιπολεμικό, αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό της μήνυμα, αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς αυτή τη συναυλία! Αλλά και γι αυτό καθ´αυτό το μουσικό της μέρος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.»

Στην εκδήλωση ο Τάκης αναμένεται επίσης να τραγουδήσει δύο από τα δικά του τραγούδια με ανάλογη θεματολογία τα οποία ελπίζουμε ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμα μέσω του
YouTube για τους πολλούς του οπαδούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: