Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη για την 28η Οκτωβρίου

Γιορτάζουμε με εθνική υπερηφάνεια την φετινή επέτειο του έπους της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Ένα «ΟΧΙ», στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες Αρχές και Αξίες του Έθνους και του Λαού των Ελλήνων. Η εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθειά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Φάρος και οδηγός για να γράψουμε όλοι μαζί νέες σελίδες εθνικών και δημοκρατικών αγώνων που θα στηρίζονται στις Αξίες, τις Αρχές και τα Ιδανικά του Ελληνισμού

Το εμβληματικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είθε να αφυπνίσει τις συνειδήσεις μας, να αγωνιστούμε για να τοποθετήσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει.

Θυμίζω την φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ο οποίος είχε πει: «…στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες…»

Ένα περίτρανο ΟΧΙ, γράφτηκε πάνω στα κατάλευκα Ηπειρωτικά βουνά και απλώθηκε από τα οχυρά του Ρούπελ μέχρι την Κρήτη. Η ιστορική γραφίδα έγραψε νέες σελίδες δόξας.

Ο πόλεμος του 1940 δεν έγινε μόνο για την Ελλάδα και του Έλληνες. Δεν έγινε μόνο ανάμεσα στα στρατεύματα και τους οπλίτες. Το μήνυμά του πιο βαθύ.

Έγινε ανάμεσα στον πολιτισμό και το σκοταδισμό, στο πνεύμα και την ύλη στην σκλαβιά και την ελευθερία.

Πάνω λοιπόν σε αυτή την ελευθερία είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: