Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο Φίλιππος Πήλιουρας ζητεί επείγουσα αναθεώρηση της απόφασης να κλείσουν το ταχυδρομείο στο Βλαχιώτη

Για μια ακόμη φορά, έρχεται μια απόφαση κάποιων ψυχρών τεχνοκρατών, που με την αδιαλλαξία της, λειτουργεί απάνθρωπα και εκδικητικά απέναντι σε ένα πολυπληθές κομμάτι του Λακωνικού λαού.
 
Συγκεκριμένα, για μια ακόμη φορά, με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρούν στο κλείσιμο των γραφείων ΕΛΤΑ στο Βλαχιώτη, σε συνέχεια των αντίστοιχων ενεργειών τους, που οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων ΕΛΤΑ, σε Κροκεές και Γεράκι.


Καταδικάζουν έτσι, επτά χωριά της Δημοτικής ενότητας Έλους του Δήμου Ευρώτα, συνολικά 7.500 ανθρώπους σε απομόνωση και αφάνταστη ταλαιπωρία. Στερούν από ανθρώπους που μένουν σε μεγάλη γεωγραφική ακτίνα και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, το δικαίωμα και την δυνατότητα να εισπράττουν με ευκολία τις συντάξεις τους και να διεκπεραιώνουν τις πληρωμές δεκάδων συναλλαγών (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, δόσεις δανείων κ.λ.π.), και μάλιστα σε μια πόλη που διαθέτει ένα και μόνο υποκατάστημα τράπεζας (Εθνική). 


Κατανοούμε όλοι ότι, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι περίπου 1.500 αλλοδαποί που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Ταχυδρομείο, σε λίγες ημέρες θα βρεθούν σε πραγματικό αδιέξοδο.


Έχει κανείς σκεφτεί ότι, για να εξυπηρετηθούν από εδώ και πέρα οι άνθρωποι αυτοί, θα πρέπει να διανύουν από 3,5 χλμ. έως 20χλμ., για να βρουν το επόμενο γραφείο ΕΛΤΑ;


Έχει κανείς σκεφτεί ότι, για να εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει κάποιοι εθελοντές, υποψήφια θύματα, υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, κάθε μήνα να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να πληρωθούν συντάξεις, σε αποστάσεις και γεωμορφία ιδιαίτερα επικίνδυνες;
Έχει κανείς σκεφτεί, ότι οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι από τα ΕΛΤΑ Βλαχιώτη μαζί με τους συναδέλφους τους των ΕΛΤΑ θα εργάζονται σε ένα χώρο 80 τ.μ., για να εξυπηρετούν 18.000 έως 20.000 πολίτες; Με ποιες υποδομές θα γίνει αυτό;


Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους να ξανασκεφτούν την απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια άλλων, που μετέτρεψαν το Δήμο Ευρώτα σε παραμεθόρια περιοχή!
Η οργή των κατοίκων διογκώνεται και είναι βέβαιο ότι το καζάνι της οργής αυτής, γρήγορα θα εκραγεί. 


Για τη δημοτική παράταξη «Κεντρική Λακωνία - Δύναμη Ανάπτυξης»
Φίλιππος Ι. Πήλιουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: