Ο καιρός στο χωριό μας

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Βοήθεια του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου στο Άσυλο Ανιάτων

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, πιστός και στην φιλανθρωπική αποστολή του, δεν μένει απαθής στην κατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία μας.

Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013, αντιπροσωπεία του συλλόγου, συγκεκριμένα ο πρόεδρος, κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, μαζί με την ταμία, κ. Πολυξένη Αγγελέτου, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Νεκτάριο Γεωργαντώνη, επισκεφτήκανε το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης προκειμένου να παραδώσουνε τα τρόφιμα και το λάδι που είχε συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα για το ίδρυμα αυτό της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο κ. Μπαλαμπάνος αναφέρει:
Στο Άσυλο μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος π. Ιωάννης Πορφύρης ο οποίος μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ασύλου και στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σπάρτης Α.Μ.Ε.Α. όπου εκείνη την ώρα τρόφιμοι του ασύλου ασχολούνταν με κέντημα και ζωγραφική -χαρτοκοπτική με την βοήθεια των ειδικών δασκάλων.

Θαυμάσαμε τα έργα που έχουν φτιάξει οι τρόφιμοι και τα έχουν εκθέσει σε αίθουσες του ασύλου όπως και τα πολλά μετάλλια που έχουν κερδίσει σε αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ίδρυμα αλλά σε μια οικογένεια με μια πολλή -πολλή μεγάλη αγκαλιά.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο όπως και τους πολύτιμους συνεργάτες του για το θεάρεστο έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποχωρώντας συγκινημένοι από τις εγκαταστάσεις του ασύλου υποσχεθήκαμε πολύ σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί μετά από αυτή την επίσκεψή μας νιώσαμε καλύτεροι άνθρωποι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθεια μας και πάντα είναι δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: