Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τάκης Χρόνης αποχαιρετάει την Αυστραλία

Αποχαιρετιστήριο κέρασμα στο καφέ-μπαρ «Minos»
Ύστερα από έξι θαυμάσιους μήνες, όμορφες διακοπές και υπέροχες παραστάσεις στην Αυστραλία, ο Τάκης Χρόνης, ο τραγουδιστής της Καρίτσας, αποχαιρέτησε την Αυστραλία στις 2 του Δεκέμβρη για να βρίσκεται με την οικογένειά του την περίοδο των εορτών. 

Ο Τάκης ήρθε στις 3 Ιουνίου με σκοπό να περάσει δύο μήνες στην Αυστραλία, να δει συγγενείς και χωριανούς και με το τραγούδι του να τους θυμίσει τα παλιά, κάτι που μάλιστα υποσχέθηκε σε στίχους, όταν πρωτοήρθε:
"Εσείς βάλτε μεράκι, και το τραγούδι εγώ. Για σας όλη τη νύχτα μπορώ να τραγουδώ.
Εγώ το χειροκρότημα το 'χω για πληρωμή μου. Για χάρη σας να τραγουδώ, χαρά μου και τιμή μου."
Η διαμονή τελικά επεκτάθηκε σε έξι μήνες και σε αυτό το διάστημα κατάφερε να δει σχεδόν όλους τους Αυστραλιώτες Καριτσιώτες οι οποίοι ξεπερνούν το σημερινό πληθυσμό στο ίδιο το χωριό. Είχε επίσης την ευκαιρία να πάει στο Σύδνεϋ, τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική πόλη της Αυστραλίας, καθώς και στη Μελβούρνη η οποία θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη στον κόσμο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφού εκτιμάται ότι ο ελληνικής καταγωγής πληθυσμός της υπερβαίνει τις 300 χιλιάδες. 

Η πιο αγαπημένη πόλη του, όμως, αποδείχθει η Αδελαΐδα, «η Αθήνα του Νότου», την οποία ο Τάκης τη θεωρεί «πολύ ανθρώπινη πόλη» κι εκεί έκανε τις περισσότερές του εμφανίσεις.


Μετά την πρώτη του συναυλία στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο στις 16 Ιουνίου, ο νεοφερμένος τραγουδιστής από την Ελλάδα γρήγορα έγινε γνωστός και περιζήτητος στη στενά συνδεδεμένη ελληνική παροικία της Αδελαΐδας. Ακολούθησαν εμφανίσεις στη Ρεμπέτικη Βραδιά στο Μακεδονικό Πολιτιστικό Κέντρο, και κατόπιν κι άλλες συναυλίες σε τοπικούς συλλόγους και αδελφότητες όπως στον Αργοναυπλιακό Σύλλογο «Το Παλαμήδι», το Λημνιακό και το Μεσσηνιακό, καθώς και πέντε παραστάσεις στη λέσχη του ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Adelaide Olympic. Ακόμη και μικρότερες ελληνικές κοινότητες στην επαρχία τον κάλεσαν να τραγουδήσει. 
Λίγο πριν αναχωρήσει ο Τάκης κλήθηκε να τραγουδήσει στο ετήσιο «Ελληνικό Φεστιβάλ Γλέντι» το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ στη Νότια Αυστραλία.

Ο Τάκης αποχαιρέτησε την Αυστραλία με τις ωραιότερες εμπειρίες και αναμνήσεις, ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή από τόσους και τόσους συγχωριανούς, ειδικότερα από το Χρήστο και τη Γεωργία Βλάχου που τον φιλοξένησαν στο σπίτι τους και τον συνόδευαν παντού, καθώς και τον παλιό του συμμαθητή από τα χρόνια τους στο Γυμνάσιο στο Γεράκι, το Γιάννη Πήλιουρα, που ήταν συνεχώς μαζί του.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα, πρώτος προορισμός του Τάκη είναι η Δράμα στην ανατολική Μακεδονία για να περάσει τις γιορτές με τις δυο του κόρες, την Αναστασία και την Αντωνία. Κατόπιν στις αρχές του νέου έτους σκοπεύει να κατέβει στην Καρίτσα και στο Γεράκι και να μοιραστεί τις εμπειρίες του από την Αυστραλία με χωριανούς και φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: