Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Γεράκι


(Φωτο: Χρήστος Μπαλαμπάνος)
Με σύμμαχο τον καιρό και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» στο γειτονικό Γεράκι.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον κεντρικό ναό του χωριού «Η Κοίμησης της Θεοτόκου» παρουσία επισήμων, όλων των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητών, δασκάλων και πλήθος κόσμου.

Η καθηγήτρια του Λυκείου κ. Κατερίνα Κυρίου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες.


Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων στο δρόμο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενη από τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.


Μετά το πέρας των εκδηλώσεων όλος ο κόσμος μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου απόλαυσε την υπέροχη φθινοπωρινή μέρα πίνοντας το καφεδάκι του, και σίγουρα την ευκαιρία να αναλογιστεί με όλη την  έννοια της εορτής σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: