Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γεράκι

(Φωτο: Χρήστος Μπαλαμπάνος)
Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 και ώρα 7:00μμ πλήθος εθελοντών αιμοδοτών, έφιππων νέων και παιδιών του Γερακίου υποδέχτηκαν στην είσοδο του χωριού, για πρώτη φορά την φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γεράκι σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το Δήμο Ευρώτα. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος της τράπεζας αίματος στο χωριό, στη συνεχεία όλοι μεταφέρανε μέσα από τα γραφικά σοκάκια του Γερακίου την φλόγα στην κεντρική πλατεία όπου μικρά παιδιά έκαναν τον κύκλο της ζωής και από τις παιδικές φωνές τους έδωσαν το δικό τους στίγμα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από πενταμελή ορχήστρα νέων του χωριού: Γιώργος Ζήτσας (μπουζούκι, τραγούδι), Αντώνης Κούρλας (τραγούδι), Παναγιώτης Χριστάκης (μπουζούκι), Θοδωρής Αγγελέτος (κιθάρα), Γιάννα Δρούσια (αρμόνιο). Στο τέλος της εκδήλωσης η φλόγα έφυγε για την Καρίτσα όπου και διανυκτέρευσε.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, γνωρίζοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ίδρυσε το 2006 την Τράπεζα Αίματος Γερακίου που έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής 68 συμπατριώτες σε ώρα ανάγκης. Η επόμενη αιμοδοσία στο Γεράκι θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: