Ο καιρός στο χωριό μας

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στην Καρίτσα

(Φωτο: Μιχάλης Λεϊμονίτης)
Χθες, Τρίτη 21 Αυγούστου, την πρώτη ημέρα μίας εβδομάδας αφιερωμένης ειδικά στην υποδοχή της φλόγας της αγάπης στο Δήμο Ευρώτα, ύστερα από την αφή στην Καλλιθέα, η Καρίτσα αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό μετά από το Γεράκι της λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών στο δρόμο προς όλα τα χωριά και κωμοπόλεις του Δήμου.

Ο Δήμος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την πρωτοβουλία αυτή να περιλαμβάνει όλες τις κοινότητές του στην πορεία. Πράγματι ο σεβασμός, η ίση μεταχείριση και η συμμετοχικότητα όλων των χωριών, στο βαθμό που αυτό είναι πρακτικά δυνατό, κάνει το καθένα να νιώθει ένα αξιόλογο, αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι του συνόλου του Δήμου.

Συγχαρητήρια επίσης στην τοπική οργανωτική επιτροπή, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καριτσιωτών, που ανέλαβε την ευθύνη για τις εκδηλώσεις και το σκέλος της διαδρομής της φλόγας στην Καρίτσα. Η γενική συναίνεση είναι όλες οι δραστηριότητες λειτούργησαν ομαλά ενώ ο χορός το βράδυ στην πλατεία κατέληξε υπέροχο πανηγύρι που απόλαυσαν όλοι οι χωριανοί, καθώς και πολλοί επισκέπτες από τα γύρω χωριά.

Ο δήμαρχος του Ευρώτα, κ. Γιάννης Γρυπιώτης, έτυχε θερμής υποδοχής και στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη για περισσότερους ντόπιους να γίνουν δωρητές αίματος. Η πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, κ. Κατερίνα Μαλαβάζου, σαφώς ενθαρρυμένη και δικαιωμένη από την επιτυχία της εκδήλωσης, μίλησε για την ανάγκη να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την ολοκλήρωση του ιατρείου και του κέντρου νεότητας, κάτι που στη σημερινή εποχή το χωριό χρειάζεται επειγόντως.

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η καλύτερη ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε τόσο την πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλους τους συνδημότες, όσο και την αλληλεγγύη των απανταχού συγχωριανών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για όλους τους κατοίκους του χωριού.

Και ενώ οι Καριτσιώτες δικαίως το θεωρούν τιμή που η φλόγα της αγάπης πέρασε από το χωριό τους και μάλιστα διανυχτέρεψε εκεί, όπως σημειώνεται παραπάνω, πρόκειται για μοιρασμένη εμπειρία με όλα τα άλλα χωριά. Νωρίτερα την ίδια μέρα η φλόγα είχε ευλογηθεί στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Καλλιθέα. Από εκεί είχε διασχίσει πορεία προς το Γεράκι όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από εκατοντάδες ντόπιους, με αποκορύφωμα επίσημη παρουσίαση στην πλατεία του χωριού, όπου ο πρόεδρος της τοπικής τράπεζας αίματος, κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, μίλησε πολύ πειστικά προτρέποντας τους συγχωριανούς του να συνεχίσουν την αιμοδοσία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το μήνυμά του ενισχύθηκε με την απαγγελία σχετικών αποσπασμάτων συμβουλών από δεκάδες Γερακιτάκια ντυμένα όλα το ίδιο με λευκά μπλουζάκια ζωγραφισμένα με το λογότυπο της λαμπαδηδρομίας.


Η περιοδεία της φλόγας εποπτεύεται από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Διαμαντάκο ο οποίος τη συνόδευσε από την Καλλιθέα στο Γεράκι και κατόπιν στην Καρίτσα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Αυγούστου, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα, έδρα του Δήμου.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον καλό φίλο του χωριού, κ. Μιχάλη Λεϊμονίτη, διαχειριστή και συντάκτη του κορυφαίου ιστολογίου στην περιοχή « Δήμος Ευρώτα Σκάλα Λακωνίας», για την τιμή που έκανε να έρθει ειδικά στην Καρίτσα προκειμένου να φωτογραφίσει της εκδηλώσεις.
 
Εν τω μεταξύ, παρακάτω απολαύσετε στιγμιότυπα που φωτογράφησε ο κ. Λεϊμονίτης από την πορεία της φλόγας την Τρίτη. Στη συνέχεια έχετε την ευκαιρία να δείτε αντίστοιχο βίντεο, διάρκειας 52 λεπτών, από τις εκδηλώσεις της ημέρας, γυρισμένο κι αυτό από τον κ. Λεϊμονίτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: