Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θα λάμψει και στην Καρίτσα η «Φλόγα της Αγάπης»

Η «φλόγα της αγάπης» θα λάμψει φέτος, και όντως για πρώτη φορά στην Καρίτσα, την ερχόμενη Τρίτη, 21 Αυγούστου, κατά την 1η «Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών» που διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα στα πλαίσια της δραστηριοποίησης και των ενεργειών του για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της αγάπης και της σύμπνοιας. 

Όπως ανακοινώνει το γραφείο τύπου του Δήμου Ευρώτα, βάσει του προγράμματος, το οποίο έχει εκδώσει η διοργανώτρια Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η αφή της «φλόγας της αγάπης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου στην μητροπολιτική εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Τη Φλόγα θα παραλάβει από τον ιερέα ο ολυμπιονίκης των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου ως 1ος λαμπαδηδρόμος της 10ης Λαμπαδηδρομίας. Ακολούθως, η «φλόγα της αγάπης» θα μεταφερθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου κι από κει στο Ξυλόκαστρο, από όπου η αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, θα την παραλάβει.

Τη λαμπαδηδρομία θα πλαισιώσει και φέτος μια πλούσια σε δραστηριότητες εβδομάδα πολιτισμού αφιερωμένη στον εθελοντισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και την συνολική συμμετοχικότητα. Έτσι η «φλόγα της αγάπης» θα λάμψει σε όλες από τις 25 δημοτικές και τοπικές κοινότητες που αποτελούν το Δήμο Ευρώτα, διαδίδοντας ευρέως το μήνυμα της αλληλεγγύης. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Τρίτη 21 Αυγούστου στη Δημοτική Ενότητα Γερονθρών που απαρτίζεται από το Αλεποχώρι, το Γεράκι, την Καλλιθέα και την Καρίτσα.  Θα ολοκληρωθεί, αφού πρώτα περάσει από όλα τα χωριά και κωμοπόλεις, πέντε μέρες αργότερα, την Κυριακή 26 Αυγούστου, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα, έδρα του του Δήμου.

Στην Καρίτσα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Μαλαβάζου, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καριτσιωτών, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την
τελετή της αφής, διαδρομές της φλόγας μέσα στο χωριό, καθώς και τα Καριτσιωτάκια, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, να συμμετάσχουν στον «κύκλο της ζωής» τρέχοντας δικό τους κύκλο από την Πέρα ως τη Δώθε Γειτονιά. Και επειδή η φλόγα ορίζεται να διανυκτερεύσει στην Καρίτσα οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν το βραδάκι με μουσική DJ.

Επιπλέον, ο σύλλογος θα παραθέσει δείπνο στους επίσημους προσκεκλημένους, το δήμαρχο κ. Γρυπιώτη, ο οποίος την ημέρα αυτή θα είναι εκεί, όπως και απόδημους Καριτσιώτες που αυτό τον καιρό βρίσκονται διακοπές στο χωριό. Σίγουρα κατάλληλη τοπική συνεισφορά σε αυτήν την εβδομάδα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Άλλες Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου

Στο μεταξύ, ο πολιτιστικός σύλλογος συνεχίζει να διαθέτει ενδιαφέρουσες  επιλογές ψυχαγωγίας προς όλους τους συγχωριανούς, μικρούς και μεγάλους, με υπαίθριες προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Μια βραδιά έδειξε τη κωμωδία του Σωτήρη Μουστάκα και Κώστα Βουτσά «Τα Τούβλα» για τους μεγάλους και την άλλη το «Kung Fu Panda 2» τη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά διασκεδαστική ταινία για τα παιδιά στα οποία πρόσφερε ποπ κορν και πορτοκαλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: