Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Με συναυλία στη Σκάλα ολοκληρώθηκε η 1η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών στον Ευρώτα

Υπό τους ροκ ήχους των Πλιάτσικα- Ζουγανέλη, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα, σηματοδοτήθηκε το τέλος της 1ης Ευρωτείου Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. 

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα, που ξεκίνησε την Τρίτη 21 Αυγούστου με εναρκτήριο σταθμό υποδοχής της φλόγας την Καλλιθέα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Σκάλα.

Εξαρχής, στόχος του Δήμου ήταν να περάσει η φλόγα και από τις πέντε δημοτικές ενότητες, ώστε οι δημότες να συμμετάσχουν ισότιμα στη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της φλόγας και ενίσχυσης του ιδεώδους της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αξιοσημείωτη είναι και η ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα του Δήμου στους λιλιπούτειους δημότες. Τα παιδιά σχημάτισαν γύρω από το βωμό «τον κύκλο της ζωής» και απήγγειλαν ποιήματα και στίχους αφιερωμένους στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο Λάκωνας πρωταθλητής των 200 μ.Λυκούργος Τσάκωνας, κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, άναψε τελευταίος τη δάδα στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη. Είχε προηγηθεί μια λιτή τελετή τιμής στο πρόσωπό του στη γενέτειρά του το Βλαχιώτη.

Μετά το πέρας της τελετής αφής της φλόγας, περί τη 10 μ.μ., πήραν τη «σκυτάλη» ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες «απογείωσαν» το κοινό ερμηνεύοντας τραγούδια από τους προσωπικούς τους δίσκους αλλά και άλλων συναδέλφων τους και έκλεισαν με μελωδικό τρόπο τη βραδιά, «επισφραγίζοντας» την πενθήμερη εκδήλωση.

Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έδειξαν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους στην πρόσκλησή του αυτή και υπόσχεται να επαναλάβει το εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: