Ο καιρός στο χωριό μας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γεράκι: «Γιορτή του Μετανάστη» και «Κάστρεια»

Τα βράδια της ερχόμενης Παρασκευής 20 και του Σαββάτου 21 Ιουλίου οι δρόμοι από το Αλεποχώρι, την Καλλιθέα, την Καρίτσα και τα γύρω χωριά όλοι οδηγούν στο Γεράκι, το οποίο θα γεμίσει με γιορτινή διάθεση στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτή του Μετανάστη» και «Κάστρεια», που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Γιορτή του Μετανάστη

Όπως ανακοινώνεται από το Δήμο Ευρώτα, στην καθιερωμένη γιορτή που είναι αφιερωμένη στο μετανάστη, στην κεντρική πλατεία του Γερακίου και ώρα 9 μμ, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική βραδιά. Θα παρουσιαστούν χοροί, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλας Νάγιας Πουλυμενάκου και θα ακουστούν μελωδίες από τη Χορωδία της Λιόπετρας «Νέοι Ορίζοντες» και το Ωδείο του Στάθη Σεργιάδη.

Πολύ θετική θεωρείται η κίνηση του νέου δήμου Ευρώτα να συνεχίσει τη γιορτή που όπως αναφέρεται στη σελίδα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών ξεκίνησε και καθιερώθηκε στον πρώην Δήμο Γερονθρών, επί δημάρχου Φιλίππου Πήλιουρα. Καθοριστικό ρόλο αποδίδεται και στον ίδιο τον πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος συμμετείχε με προβολές, παρουσιάσεις τοπικού ιστορικού ενδιαφέροντος, μουσικές παραστάσεις, συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς. Στη διοργάνωση συνέβαλλαν και άλλοι τοπικοί φορείς. Πέρσι, οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εξ΄ ολοκλήρου από τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά φέτος ο Δήμος, βαδίζοντας στα χνάρια που έχουν ήδη χαραχθεί, αναλαμβάνει συνολική αρμοδιότητα και χρηματοδότηση του διήμερου.


Κάστρεια


Η μεγάλη συναυλία στο Κάστρο («Κάστρεια») δεν πραγματοποιείται και φέτος, λόγω των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης που γίνονται από την 5η ΕΒΑ.

Στη θέση της, το Σάββατο, στην πλατεία της Επάνω Βρύσης, η Παγκρήτια Ένωση Ελλάδας, με τον Πρόεδρό της Γιώργο Μαριδάκη θα προσφέρουν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα με τίτλο «Η Κρήτη και οι Κρητικοί στον Ευρώτα». Οι στενοί δεσμοί της Λακωνίας, ιδιαιτέρως του Δήμου Ευρώτα, με την Κρήτη επισφραγίζονται μ’ αυτήν τη διοργάνωση.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες, όλοι οι Λάκωνες να παρευρεθούν στις δύο εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: