Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες : Το Γεράκι ανοίγει την αγκαλιά του

(Φωτο: Χρήστος Μπαλαμπάνος)
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γερακίου είχε προσκαλέσει άτομα με ειδικές ανάγκες και συνοδούς από το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, στις 10 το πρωί έφτασαν στο Γεράκι δύο μικρά λεωφορεία με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ασύλου π. Ιωάννη Πορφύρη. Στην αρχή επισκέφτηκαν την εκκλησία του Νεομάρτυρα Ιωάννη στην είσοδο του χωριού. Εκεί τους περίμενε ο εφημέριος Γερακίου π. Ιωάννης Χαραμής, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκίνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Μανιταράς και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος. Αφού διαβάστηκε μια δέηση-ευχή, ο εφημέριος του Γερακίου προσέφερε από έναν σταυρό σε όλους.

Στη συνέχεια, πήγαν στο Δημοτικό Σχολείο όπου εκεί τους περίμεναν η Αντιδήμαρχος Γερονθρών κ. Νικολέτα Χρήστου-Μιχαλούτσου, μαθητές, γονείς και πρόεδροι τοπικών συλλόγων. Στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των τροφίμων, των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων. Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου προσέφεραν από μία χειροτεχνία που είχαν φτιάξει σε όλους τους τροφίμους, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου προσέφεραν ζωγραφιές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε από ένα ρολόι χειρός στους τροφίμους και από ένα δώρο στους συνοδούς.

Κατόπιν, οι τρόφιμοι με τους συνοδούς και γονείς μετέβηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν ένα δροσιστικό αναψυκτικό.

Τέλος, στο εστιατόριο «Τ’αγνάντι», ο Σύλλογος είχε φροντίσει και παρέθεσε γεύμα σε όλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρόφιμοι ενθουσιάστηκαν και ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ για την επίσκεψή τους στο Γεράκι όπου στο τέλος σηκώθηκαν και χόρεψαν μαζί με τα μέλη του Συλλόγου και γονείς.

Η κίνηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γερακίου να καλέσει τροφίμους του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης είναι άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: