Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Φωτογραφία του Μήνα Μάιου 2012: Εκδρομή στα Καναλάκια 1950

Η επιλεγμένη φωτογραφία του Μαΐου 2012 είναι από το 1950, ταυτίζεται με την παρούσα εποχή του χρόνου και απεικονίζει μια ευτυχισμένη ομάδα από εκδρομείς στα Καριτσιώτακα Καναλάκια, αστείρευτη νεροπηγή βαθιά στην καρδιά του Πάρνωνα, όπου κατά παράδοση τα παλιά χρόνια οι χωριανοί πήγαιναν να γιορτάσουν τον ερχομό της άνοιξης κάθε Πρωτομαγιά.

Αναγνωρίζονται από αριστερά Μεταξία Αν. Μαλαβάζου, Παναγιώτα Αθ. Χαγιά, Κωνσταντίνος Αν. Μαλαβάζος, Θανάσης Στυλ. Χαγιάς, Θανάσης Ιωαν. Αντώνης, Δημήτρης Στυλ. Χαγιάς, Στυλιανός Κων. Μαλαβάζος, Μαργαρίτα Κων. Μαλαβάζου, Διαμαντής Στυλ. Χαγιάς, Ελένη Στυλ. Χαγιά και Κωνσταντίνος Παν. Χαγιάς. Πέντε άτομα στην πάνω δεξιά γωνία δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Τη φωτογραφία παραχώρησε ο Διαμαντής Στυλ. Χαγιάς του οποίου την είχε δώσει  η πρώτη του ξαδέρφη Παναγιώτα Αθ. Χαγιά . Την είχε τραβήξει την Πρωτομαγιά του 1950 ο σύζυγός της Σωτήρος Παπαδάκης, μόνιμος κάτοικος της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ ο οποίος καταγόταν από την Καταβόθρα Λακωνίας, σε μια σύντομη επίσκεψη στην Καρίτσα το 1950.

Δεν υπάρχουν σχόλια: