Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα Γερακιτόπουλα αγαπάνε και προβάλλουν το χωριό τους

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Γερακίου, υπό την καθοδήγηση και συμπαράσταση της καθηγήτριας Φυσικής, κ. Ανθής Σαράντη, ανταποκρίθηκαν στην πανελλήνια καμπάνια «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου» με την παραγωγή ενός εξαιρετικού βιντεοκλίπ διαρκείας πεντέμισι λεπτών.

Η καμπάνια αυτή στοχεύει να αναδείξει και να προτείνει σημεία στην Ελλάδα ως προορισμό εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων για τα ελληνικά σχολεία αλλά και τα σχολεία ξένων χωρών.

Το έργο των νεαρών κινηματογραφιστών σε αυτή την περίπτωση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ιστορικό Γεράκι, έδρα του σημερινού δημοτικού διαμερίσματος Γερονθρών του ευρύτερου Δήμου Ευρώτα.

Οι μαθητές χρησιμοποιούν επιλεγμένα στιγμιότυπα στην σύνθεση του βίντεο προκειμένου να παρουσιάσουν στοιχεία από την ιστορία και την αρχιτεκτονική καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν το Γεράκι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον χωριό για να επισκεφθεί κανείς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν συγχαρητήρια για τον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να προβάλουν την περιοχή μας.
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε  (κάντε κλικ) εδώ. Γυμνάσιο Γερακίου.

Και άλλο βίντεο «Γεράκι Μου!»

Όπως οι μαθητές του Γυμνασίου έτσι και οι μαθητές της Α' και Β' τάξης Λυκείου συμμετείχαν κι αυτοί στην παραγωγή ενός βίντεο που περιλαμβάνει την απαγγελία ενός υπέροχου, έντονα εκφραστικού, πολύ περιγραφικού ποιήματος με τίτλο «Γεράκι μου!» που έγραψε η μαθήτρια Πολυξένη Βλάχου και απαγγέλει η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Γεωργία-Στεφανία Κανέλλη. Υπεύθυνοι καθηγητές ήσαν: Παναγιώτα Κρητικάκου (Διευθύντρια), Ευσταθία Αργυροπούλου, Ελένη Τσιμπάνη και Άννα Σαράντη.  Το βίντεο αυτό μπορείτε να το δείτε  (κάντε κλικ)  εδώ. Λύκειο Γερακίου.

Βίντεο από άλλα σχολεία του Δήμου Ευρώτα

Άλλα σχολεία από το Δήμο μας που έχουν τα δικά τους βίντεο:

Γυμνάσιο Βλαχιώτη
Αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου

Λύκειο Έλους
Δημιουργία μαθητών Γ' Λυκείου, προβάλλει το Βλαχιώτη και τους γειτονικούς οικισμούς

Λύκειο Κροκέων
Μαθητές της Β' Λυκείου παρουσιάζουν φωτογραφικό υλικό του χωριού τους με σκοπό η προβολή της φυσικής ομορφιάς των Κροκεών και των πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: