Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Γεράκι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 25η Μαρτίου στο γειτονικό Γεράκι.

Όπως γράφει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον κεντρικό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Για τη σημασία της ημέρας μίλησε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Γερακίου κ. Αικατερίνη Τρυφωνίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η σχολική παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Έπειτα, ψάλθηκε τρισάγιο και έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Τέλος, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Θεατρική Παράσταση των παιδιών

(Φωτογραφίες: Χ. Μπαλαμπάνος)

Το βράδυ της ίδιας μέρας η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου ήταν κατάμεστη από Γερακίτες καθώς και γονείς από τα άλλα χωριά που τροφοδοτούν το μοναδικό δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών· δηλαδή το σύμπλεγμα των χωριών Γεράκι, Αλεποχώρι, Καλλιθέα και Καρίτσα. Όλοι ήρθαν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση των παιδιών.


Τη γιορτή παρουσίασαν ο δάσκαλος της ΣΤ΄τάξης, κ. Παναγιώτης Μαρουδάς, μαζί με τους μαθητές του. Το δράμα και ο ηρωισμός των γυναικών του Ζαλλόγου και η ζωή των πολιορκημένων Μεσολογγιτών ήταν τα θέματα που παρουσίασαν τα παιδιά μέσα από τα δύο θεατρικά. Η γιορτή έκλεισε με ένα μουσικό ταξίδι μελωδιών παραδοσιακής μουσικής από όλη την Ελλάδα από την χορωδία των μαθητών .

Το κοινό καταχειροκρότησε την προσπάθεια διότι δάσκαλος και μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έφεραν το μέγιστο αποτέλεσμα. Τέτοιες προσπάθειες είναι άξιες επαίνου ειδικά την σημερινή εποχή όπου αξίες και ιδανικά προσπαθούν να αμαυρωθούν και τέτοιες προσπάθειες μας δίνουν ελπίδα ότι τα νιάτα είναι εδώ και ότι υπάρχει τόπος για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: