Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Φωτογραφία του Μήνα Μάρτη 2012: Υποδοχή στο Σταθμό της Αδελαΐδας 1957

Η φωτογραφία του Μάρτη 2012 αποτελείται από δύο στάσεις στο ίδιο σημείο. Απεικονίζει την άφιξη δύο κοριτσιών από την Καρίτσα, της Μεταξίας Μαλαβάζου, 25 ετών, και της Στέλλας Μαλαβάζου, 20 ετών, στην Αδελαΐδα στις 17 Ιουνίου 1957. Τις κοπέλες υποδέχονται συγγενείς και φίλοι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αδελαΐδας.

Στην αριστερή στάση ο Γιάννης και η Χριστίνα Κατσάμπη καλωσορίζουν την ανιψιά της Χριστίνας, τη νεαρή Στέλλα στο κέντρο πλάι στον αρραβωνιαστικό της, Γιάννη Μαλαβάζο 37 ετών, που της είχε κάνει την πρόσκληση να μεταναστεύσει  στην Αυστραλία, παρέα και ο Χρήστος Κατσάμπης με τον Θανάση Αντώνη. Τα μικρά παιδιά από αριστερά προς τα δεξιά είναι ο Μιχάλης και  ο Δημήτρης Κατσάμπη και  ο Κώστας και ο Παναγιώτης Αντώνη.


Στην δεύτερη φωτογραφία ο Θανάσης Αντώνης κρατάει την κορούλα του Ελένη, δίπλα ο Βαγγέλης Αν. Μαλαβάζος υποδέχεται την αδελφή του Μεταξία. Μαζί τους είναι η θεία τους, Μαργαρίτα Αντώνη, καθώς και η Στέλλα
αγκαζέ με τον αρραβωνιαστικό Γιάννη Μαλαβάζο. Τα παιδιά μπροστά είναι ο Παναγιώτης και ο Κώστας Αντώνης. Στο βάθος όσοι γνωρίζουν την Αδελαΐδα, θα παρατηρήσουν την παλιά πλέον γέφυρα του Μόρφετ Στριτ.

Τη φωτογραφία παραχώρησε ο Διαμαντής Χαγιάς.



Επιλογή φωτογραφιών: Στέλιος Αδ. Χαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: