Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτημα Δαβάκη για την τύχη του Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Λάκωνας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με την ενδεχόμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου.

Τονίζει ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πυκνώνουν οι φήμες ότι το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να προχωρήσει στην κατάργηση του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου.

Ενημερώνει την υπουργό ότι το κτήριο του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου με χρήματα ομογενών του εξωτερικού και διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και άνετες σχολικές αίθουσες αλλά και μεγάλο εξωτερικό χώρο με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Επιπλέον διαθέτει δυο υπερσύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών και σύγχρονη βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο. Ακόμα, στο Γυμνάσιο Γερακίου φοιτούν 78 μαθητές, ενώ αντίστοιχα στο Λύκειο 48, που προέρχονται από τις γύρω περιοχές και συγκεκριμένα από το Βρονταμά (5χμ), την Καλλιθέα (15χμ), τους Αγίους Αναργύρους (7χμ), τον Κοσμά Αρκαδίας (17 χμ), την Καρίτσα (12 χμ), το Αλεποχώρι (7χμ) και τον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος (16 χμ).

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι ενδεχόμενη κατάργηση των δύο σχολικών μονάδων του Γερακίου, που μέχρι πρότινος αποτελούσε έδρα του τέως Δήμου Γερονθρών, θα σημάνει μεγάλη ταλαιπωρία για τους μαθητές και τις οικογένειες τους χωρίς κανένα δικαιολογητικό λόγο, εξοικονόμησης χρημάτων» υπογραμμίζει ο βουλευτής Λακωνίας και θέτει το ερώτημα: «Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αδικαιολόγητη ενέργεια της διακοπής της λειτουργίας του Γυμνασίου και του Λυκείου Γερακίου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: