Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ξανανοίγει το κάστρο

Οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσαν τον τελευταίο καιρό οι γείτονες Γερακίτες, υπό την ηγεσία του εμποροεπαγγελματικού τους συλλόγου, σχετικά με το κλείσιμο του βυζαντινού κάστρου και των βυζαντινών εκκλησιών λόγω έλλειψης προσωπικού απέδωσαν καρπούς.

 Έτσι από την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ξανανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Γερακίου. Καθημερινά δύο άτομα, απεσταλμένα από την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες τους επόμενους δύο μήνες μέχρι τον Απρίλιο που θα βγουν συμβάσεις εποχικού προσωπικού.

Μέσω δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους βουλευτές Λακωνίας κκ. Αθανάσιο Δαβάκη, Γρηγόρη Αποστολάκο και Νίκο Τσούκαλη για τις επερωτήσεις που έκαναν στη βουλή
προκειμένου να φέρουν το θέμα στην προσοχή των φορέων λήψης αποφάσεων καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Σε απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός πολιτισμού κ. Πέτρος Αλεβιζάτος, στον κ. Δαβάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το Γεράκι, για να μπορέσει να φυλαχτεί επαρκώς, χρειάζεται τέσσερις εποχικούς φύλακες, δύο ημερήσιους και δύο νυχτοφύλακες. Αυτός είναι ο αριθμός του προσωπικού που χρειάζεται. Εν όψει όλων αυτών τα οποία είπατε και είπα και εγώ πριν, χάρη σε σας και χάρη στην ερώτησή σας σήμερα το πρωί το Υπουργείο μου ανέθεσε τη φύλαξη του Γερακίου σε δύο φύλακες για ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από σήμερα. Οι αποφάσεις υπεγράφησαν, απεστάλησαν και είμαι σίγουρος ότι από αύριο το πρωί οι δύο φύλακες θα είναι εκεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: