Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κοπή βασιλόπιττας στα τοπικά σχολεία

(Φώτο: Χ. Μπαλαμπάνος)
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τοπικών σχολείων, Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου, όπου πηγαίνουν τα παιδιά απ’ όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Γερονθρών, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους στις 23 Ιανουαρίου 2012 στον χώρο του σχολείου. Την πίττα ευλόγησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος μαζί με τον αιδεσιμότατο πατέρα Ιωάννη Χαραμή.

Μετά το πέρας της ευλογίας της πίττας ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Θεόκτιστος μίλησε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά με ιδιαίτερη αγάπη και παρότρυνε όλους να προσπαθούν όσο μπορούν περισσότερο, από την δική του σκοπιά ο καθένας, ώστε να επιτυγχάνεται πάντα το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ως προς την πρόοδο των μαθητών.

Κατόπιν πήρε τον λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου κ. Ευγενία Λάμπρου η οποία μίλησε εκ μέρους και των δύο συλλόγων. Αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στο Γεράκι και του πρόσφερε εκ μέρους των γονέων ένα βιβλίο με τις αγιογραφίες των βυζαντινών εκκλησιών του Κάστρου του Γερακίου ως ενθύμιο της επισκέψεως του.

Τυχερή της ημέρας ήταν η μαθήτρια Άννα Κουρτέση η οποία κέρδισε το φλουρί.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου από τον διευθυντή του Γυμνασίου κ. Αντώνιο Χριστοφοράκο και την διευθύντρια του Λυκείου κ. Παναγιώτα Κρητικάκου όπου έμεινε έκπληκτος από τις υποδομές των σχολείων και περισσότερο στο ότι το κτίριο είναι δωρεά ευεργετών και μέχρι σήμερα όλοι οι σύλλογοι του χωριού προσφέρουν ότι μπορούν για την βελτίωση του και την καλύτερη λειτουργία του.

Εκ των Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: