Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Γεράκι Λακωνίας»: Μικρού μήκους ταινία, έρχεται ανανεωμένο το ενδιαφέρον στα χωριά μας

Για την έναρξη του νέου θέματος «Τα Χωριά του Νότιου Πάρνωνα» στην σελίδα στο Facebook των Οικογενειακών Δέντρων του Νότιου Πάρνωνα ο διαχειριστής και συνεργάτης της ερευνητικής ομάδας Γρηγόρης Κόντος επέλεξε να παράγει μια μικρού μήκους ταινία που απεικονίζει κολάζ από εικόνες από το πατρογονικό του χωριό, το ιστορικό Γεράκι Λακωνίας.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταινία που εστιάζεται στη βυζαντινή ιστορία των Γερονθρών μέσω του δομημένου περιβάλλοντος. Ως συνοδευτική μουσική, επέλεξε το όμορφο παραδοσιακό πορτογαλικό τραγούδι «O Pastor (Ο Ποιμένας)» το οποίο συνδυάζει άρτια να δημιουργήσει μια απίστευτη ατμόσφαιρα.

Στους λίγους μήνες της ύπαρξής της, η σελίδα της ομάδας στο Facebook αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη στην ανάπτυξη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος στην κύρια πλευρά του έργου της ομάδας, δηλαδή στην περαιτέρω τεκμηρίωση των γενεαλογικών διασυνδέσεων ατόμων που κατάγονται από τα χωριά του Νότιου Πάρνωνα.

Το καινούργιο θέμα «Τα Χωριά του Νότιου Πάρνωνα» θα βοηθήσει να προσθέθει ιστορικό πλαίσιο στα περισσότερα από 24 χιλ. ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής τεκμηριωθεί στους διάφορους κλάδους των οικογενειακών δέντρων.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κόντο «Το να ξέρεις απλά τα ονόματα των προγόνων σου δεν έχει το ενδιαφέρον και την ομορφιά του να ξέρεις και για τη ζωή τους και τον τόπο όπου μεγάλωσαν. Γι’ αυτό αποφάσισα να αφιερώσω τη σελίδα για τον επόμενο μήνα στα χωριά του Νοτίου Πάρνωνα, έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για τον τόπο μας, την ιστορία του και συνεπώς και για τους προγόνους μας».

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ταινία «Γεράκι Λακωνίας» του Γρηγόρη Κόντου, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, μέσω:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WqXsQGGNwZ4


Επισκεφτείτε την σελίδα στο Facebook μέσω:

http://www.facebook.com/pages/Family-Trees-of-Southern-Parnon/236547463057210?sk=wall


Φυσικά πάντα αξίζει να επισκεφτείτε και την ίδια τη σελίδα των γενεαλογικών δέντρων http://karitsa.tribalpages.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: