Ο καιρός στο χωριό μας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Πράσινο φως» στην ύδρευση Καρίτσας από Παλαιόκαστρο

Σίγουρα τα πιο ευχάριστα, τα πιο πολυαναμενόμενα νέα για το χωριό προέρχονται από τη Σκάλα όπου στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα συζητήθηκε ως θέμα επείγον και η ύδρευση της Καρίτσας. 

Αν και όχι ομόφωνα, το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να διευθετήσει δύο διαδικαστικά εμπόδια, έτσι ώστε μια απαιτούμενη μελέτη, απαραίτητη προϋπόθεση, ολοκληρωθεί προκειμένου να προχωρήσει προς την αναβάθμιση και τη διασφάλιση του συστήματος ύδρευσης της Καρίτσας.

Αυτό είναι ως συνέπεια δύο προσφάτων αποφάσεων του Δήμου Ευρώτα, πρώτων, να ενταχθεί το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 και, δεύτερον, να διαθέσει για το σκοπό αυτό το ποσό των 98 χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011.  

Συγκεκριμένα το έργο αφορά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών προκειμένου να είναι δυνατή η μεταφορά νερού από την γεώτρηση στο Παλαιόκαστρο έως την δεξαμενή κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, υψομετρικής διαφοράς περίπου 365μ. Επισημαίνεται ότι το δίκτυο μεταφοράς νερού είναι ήδη κατασκευασμένο.
 
Ενδεικτικά οι εργασίες που μπορεί να απαιτηθούν είναι, μεταξύ άλλων, εγκατάσταση ενδιάμεσων δεξαμενών, εγκατάσταση αντλιοστασίων, ενδεχόμενη κατασκευή οικίσκων, εγκατάσταση ηλεκτρικών πινάκων, εγκατάσταση ασύρματων συστημάτων λειτουργίας των αντλιοστασίων, σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.  


Μέρος της διαδικασίας της υλοποίησης του έργου απαιτεί, ωστόσο, να ζητηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης η σύνταξη μελέτης με τίτλο «Ύδρευση Καρίτσας Δ.Ε. Γερονθρών».

Αλλά επειδή το έργο δεν είναι εγγεγραμμένο με τον ίδιο τίτλο στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα υπήρχε ανάγκη να μετονομαστεί για καθαρά δικονομικούς λόγους, συνεπώς προτάθηκε στη συνεδρίαση η τροποποίηση του τίτλου από «Ύδρευση Καρίτσας » σε «Ύδρευση Καρίτσας Δ.Ε. Γερονθρών».

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ η πρόταση τελικά πέρασε, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Ένας σημαντικός αριθμός των δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων πολλών από την παράταξη που δέχτηκε περισσότερο από 80% στήριξη στην Καρίτσα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αν και δεν είχαν αντίρρηση στην τροποποίηση του τίτλου δεν ήταν τόσο έτοιμοι να δεσμευτούν με την οικονομική πλευρά των πραγμάτων και επέλεξαν να καταψηφίσουν την πρόταση απλά και μόνο για τυπικούς λόγους διαδικασίας.


Από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση, η απροθυμία τους βασίστηκε στο σκεπτικό ότι προτάσεις που αφοράν και οικονομικά θέματα δεν μπορεί να μπαίνουν σαν έκτακτες. Να σημειωθεί ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας Καρίτσας, κ. Δημήτρης Λεων. Κατσάμπης, πολύ σωστά και ορθά όσον αφορά το χωριό, σε τούτη την περίπτωση δεν ακολούθησε τη γραμμή της παράταξης και ψήφισε υπέρ της πρότασης. Όλα είναι καλά, όταν τελειώνουνε καλά.

Παρακολουθήστε παρακάτω τη σχετική συζήτηση, από leimonitis στο livestream.com


Watch live streaming video from leimonitis at livestream.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: