Ο καιρός στο χωριό μας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παράταση στην ασφαλτόστρωση δρόμου Καρίτσας - Μαρί

Η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καρίτσας - Μαρί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μετά την απόφαση να δοθεί τρίμηνη παράταση στον εργολάβο που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Πλατανίτη.

Η παράταση είναι απαραίτητη, επειδή ο εργολάβος, χωρίς ο ίδιος να φταίει, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία 31-5-2011.


Η απόφαση παρατείνει την προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς μόνο περίπου 300 μέτρα από το τελευταίο κομμάτι του δρόμου που εισέρχεται στην Καρίτσα απομένει για να συνδεθούν οδικά τα δύο αυτά γειτονικά χωριά. Εμπόδιο στο τελικό στάδιο αποδείχθηκε η απροθυμία ορισμένων ιδιοκτητών κτημάτων στα οποία ο δρόμος περνάει να συμφωνήσουν, κι αυτό εξαιτίας της αδυναμίας μέχρι στιγμής να επιτευχθεί συμφωνία με αμοιβαία αποδεκτούς όρους. Η συμφωνία αυτή πάντως θεωρείται μόνο θέμα χρόνου.


Το πράσινο φως για το έργο, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, δόθηκε εδώ και τρία χρόνια, συγκεκριμένα τον Ιούνιο 2008 όταν 800 χιλιάδες ευρώ προϋπολογίστηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου (ΠΕΠ). 


Για το τρέχον και τελικό στάδιο του έργου, γνωστό ως «Ασφαλτόστρωση Δρόμου Καρίτσας-Μαρί (Αποκατάσταση Ζημιών)», ο Δήμος Ευρώτα έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό το ποσό των 73 χιλ. ευρώ.

Απόσπασμα από το σχετικό τμήμα των πρακτικών του Δήμου μπορεί να διαβάσει κανείς εδώ:

1 σχόλιο:

leimonitis είπε...

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%913%CE%97%CE%A9%CE%A1%CE%9B-%CE%9F