Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αδελφοποίηση Δήμων Ευρώτα - Πόποβο Βουλγαρίας

(Φώτο: Μιχάλη Λεϊμονίτη)
Στην έδρα του Δήμου Ευρώτα, τη Σκάλα, έφθασε η αντιπροσωπεία του Δήμου Πόποβο Βουλγαρίας, το Σάββατο 13 Μαΐου 2011, με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας αδελφοποίησης των δύο δήμων. 
 
Η Δημοτική Αρχή Ευρώτα ξενάγησε το Δήμαρχο Πόποβο κ. Ludmil Veselinov και τους συνεργάτες του σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακό ελληνικό ούζο με χταπόδι.


Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σκάλας, όπου οι κκ. Γρυπιώτης και Veselinov παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία.
 

Στη συνέχεια, οι δύο δήμαρχοι μετέβησαν μαζί με τους συνεργάτες τους στο Δημαρχείο, όπου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν δώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Γρυπιώτης δώρισε στον φιλοξενούμενο δήμαρχο Πόποβο κ. Veselinov την προτομή του βασιλιά της Σπάρτης «Λεωνίδα», ενώ ο δεύτερος δώρισε στο δήμαρχο Ευρώτα μια πλακέτα που απεικονίζει το έμβλημα του δήμου του.
 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η αδελφοποίηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης επεσήμανε τη σημασία της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η αντιπολίτευση του δήμου.
 

Ο Δήμαρχος Ευρώτα προσέφερε στο Δήμαρχο Πόποβο καλάθι με τοπικά προϊόντα και υποσχέθηκε ότι θα δώσει το «παρών» στις 10 Ιουνίου 2011, οπότε θα λάβει χώρα μεγάλη τοπική εορτή, στο Πόποβο αυτή τη φορά, με πλούσιες εκδηλώσεις.
 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων, πλέον, δήμων, επισκέφθηκαν την Κυανή Ακτή Έλους, όπου γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα σε κατάστημα της περιοχής, παρακολουθώντας ταυτόχρονα, τις επιδέξιες χορευτικές φιγούρες του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας.
 

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ο δήμαρχος Πόποβο και οι συνεργάτες του, ξεναγήθηκαν -την ίδια μέρα- από τον αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Δημήτριο Διαμαντάκο, στο ιστορικό Παλαιομονάστηρο και το γραφικό Γεράκι, ενώ η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην όμορφη Μονεμβάσια και ακολούθως με δείπνο στην περιοχή των Νιάτων.
 

Το πρωί της επομένης, ο κ. Veselinov και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν ελαιοτριβεία – εργοστάσια τυποποίησης ελαιολάδου και συσκευαστήρια πορτοκαλιών, εκδηλώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση των προϊόντων μας στην περιοχή τους.
 

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, αποχαιρετώντας -σε κλίμα συγκίνησης- το Δήμο Ευρώτα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πόποβο υποσχέθηκε, ότι θα υπάρξει συνέχεια της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: