Ο καιρός στο χωριό μας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Για άλλη μια φορά αντίο

Ενώ αυτό τον καιρό πολλοί Καριτσιώτες από το εξωτερικό κινούνται προς το προγονικό χωριό για να περάσουν μερικούς από τους καλοκαιρινούς μήνες με τους συγγενείς και φίλους, ο Αργύρης Αντωνίου ολοκληρώνει τη σύντομη παραμονή του να επιστρέψει στα παιδιά του στην Αυστραλία. 

Ο Αργύρης λατρεύει το χωριό, δεν είχε ακόμη χρονιάσει το 1947 όταν έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς, και μεγάλωσε με τη γιαγιά και τον παππού του στην Καρίτσα. Μετανάστευσε στην Αυστραλία, ηλικίας 18 ετών, φθάνοντας με το πλοίο «Himalaya» το Δεκέμβριο του 1965. Παντρεύτηκε τη γερμανικής καταγωγής Ρενάτα Μπέικερ το 1969 και έχουν τρία παιδιά, δύο με δικές τους οικογένειες. O Αργύρης και η Ρενάτα επισκέπτονται την Ελλάδα τακτικά για να δουν τον αδελφό του το Γιάννη που παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στη Γράμμουσα.

Στη φωτογραφία ο Αργύρης (δεξιά) παρέα με το Γιάννη (δίπλα) και φίλους στην ταβέρνα στη Γράμμουσα, λίγο πριν από την αναχώρηση την ερχόμενη Δευτέρα για να επιστρέψει στην Αυστραλία. Για άλλη μια φορά λέει αντίο, αλλά με υπόσχεση να ξαναγυρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: