Ο καιρός στο χωριό μας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Leonidion.gr: Δημήτρης Γ. Τσολομήτης (1922 -17/4/2011) - Η Ηλεκτρονική πύλη της Νότιας Κυνουρίας

Leonidion.gr: Δημήτρης Γ. Τσολομήτης (1922 -17/4/2011) - Η Ηλεκτρονική πύλη της Νότιας Κυνουρίας


Ο Δημήτρης Γ. Τσολομήτης γεννήθηκε στον Κοσμά το 1922 και πέθανε την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011. 

Τις γυμνασιακές του σπουδές ακολούθησε στο Ε' Γυμνάσιο της Αθήνας και στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου πρωτεύουσα τότε της Επαρχίας Κυνουρίας, απ' όπου και αποφοίτησε. Συνέχισε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών).

Από τα 1950 άρχισε, να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία έφτασε στις ανώτατες διευθυντικές βαθμίδες της ιεραρχίας. Συνταξιοδοτήθηκε το Δεκέμβρη του 1984.

Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος σπούδασε τραπεζική τεχνική. Ασχολήθηκε με τις τραπεζικές συναλλαγές και υπηρέτησε σε Καταστήματα και ειδικότερα στη Διεύθυνση Οργανώσεως της Τράπεζας.

Στη Μονάδα αυτή ειδικεύτηκε σε θέματα οργάνωσης και ανάλυσης διαδικασιών και συστημάτων και ασχολήθηκε με το αντικείμενο αυτό για χρόνια. Έγραψε (μελέτες πάνω σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού και απλούστευσης των τραπεζικών διαδικασιών. Καταπιάστηκε και συνέβαλε στην έκδοση για πρώτη φορά της κωδικοποίησης των εγκυκλίων της Τράπεζας. Και ασχολήθηκε με την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και  τις εφαρμογές νέων διαδικασιών στα Καταστήματα της. Ειδικότερα διατέλεσε εισηγητής πάνω σε οργανωτικά, λειτουργικά και διαδικαστικά θέματα στη Σχολή Εκπαίδευσης του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας και προπαίδευσης των νέων υπαλλήλων της. 

Ήταν από τα πρώτα Στελέχη της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που συγκρότησαν στα 1965 τη Διεύθυνση Οργανώσεως, μια πρωτοποριακή  διεύθυνση για τα τότε «Τραπεζικά δεδομένα» με Διοικητή τον Γεώργιο Μαύρο που δημιούργησαν την υποδομή της και ασχολήθηκαν με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και Καταστημάτων της.

Ο Δημήτρης Γ. Τσολομήτης, παράλληλα με την τραπεζική του ενασχόληση, από νέος ασχολήθηκε με τα γράμματα και τη δημοσιογραφία. Ασχολήθηκε με την πατριδογραφία, την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας και λαογραφίας στον Κυνουριακό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: